Pohlreich nijako neoponuje, keď moderátor poznamená, že útrata za jedlo v reštauráciách všeobecne dosť zdražela. „Zaplaťpánboh!“, pritakáva Pohlreich s tým, že došlo k zdraženiu o tridsať aj viac percent.
„Kuchári, to bol vždy problém, ale dnes už je to ohrozený druh. Kam sa hrabe biely nosorožec,“ poznamenáva na margo prevádzkovania reštaurácie a Janovi Krausovi, ktorý prejaví určitý záujem o prácu v jeho reštaurácii bez toho, aby mal potrebnú kvalifikáciu, dodáva odvahu.
„U nás máme ľudí, ktorí začínali pri riade, pri upratovaní, a dnes behajú po pľaci a fungujú úplne stopercentne. K ešte vyššej pozícii by ste sa museli časom prebehať. To by trvalo povedzme päť rokov. Ľudia na týchto pozíciách sa totiž tak často nemenia, takže by ste si musel počkať, kým bude voľná,“ povedal pred kamerami.
Oveľa viac aj o začiatkoch Zdeňka Pohlreicha sa dozviete v premiérovej Show Jana Krause v stredu, 25. októbra o 20:15 na Prima PLUS. Okrem neho sa v relácii objaví aj slovenská kapela Tublatanka a zakladateľka obľúbenej zážitkovej farmy Maria Žižlavská.