Výzvy, ktoré ich v desiatom, semifinálovom kole čakajú, sú náročné trendy dezerty. Technická výzva tentoraz nepochádza od porotkýň, Petry Tóthovej a Jožky Zaukolcovej, ale pre amatérskych cukrárov ju vybrala odborná garantka šou, Natacha Pacal. Ide o francúzsky dezert z odpaľovaného cesta, ktorý je efektný na prvý pohľad.
V technickej výzve budú finalisti piecť dezert s názvom „Mníška“, ide o dezert z odpaľovaného cesta, čo semifinalistov veľmi nepotešilo. Ako sa pripravuje a ako by mal vyzerať sa dozviete vo videu!
V osobnej výzve semifinalisti pripravia „Bento tortu“, ktorá pochádza z južnej Ázie a u súťažiach preverí prácu s prípravou drobných dezertov, ktoré sa zmestia do krabičky. V nej sa aj podávajú. „Maličká torta dá niekedy zabrať viac než veľká,“ opisuje porotkyňa Jožka.
Čítajte viac Pizza s chrenom? Veru, aj takýto experiment sa objavil v sladkej šou! Reakcia porotkýň vás bude zaujímaťKreatívna výzva sa ponesie v znamení „Tsunami torty“, na jej prípravu budú mať súťažiaci v stane štyri hodiny. „Tsunami torta je krásnym príkladom zážitkového cukrárstva. Treba si vytvoriť bariéru, ktorá sa zodvihne a následne sa na tortu vyleje láva z pripravenej polevy,“ prezrádza Petra Tóthová. Práve príprava „lávy“, teda polevy, môže súťažiacich potrápiť, nesmie totiž stekať ani rýchlo, ani pomaly.