Vždy si myslel, že ma musí chrániť. Nechal som ho. Aj takto spomínal na Buda Spencera slávny Terence Hill. Oslavuje 85

Terence Hill je po celé desaťročia pre milióny divákov hercom, ktorý evokuje spomienky na filmy plné smiechu, dobrodružstva a neprehliadnuteľných akčných scén. 29. marca oslavuje 85 rokov.

29.03.2024 00:00
Bud Spencer a  Terence Hill Foto:
Bud Spencer a Terence Hill na zábere z roku 1971.
debata (15)

S Budom Spencerom vytvorili legendárnu dvojicu, ktorá si získala srdcia miliónov fanúšikov po celom svete.

Mario Girotti, známy ako Terence Hill, sa narodil v Benátkach do rodiny talianskeho otca a nemeckej matky. Jeho začiatky vo filme siahajú do rannej mladosti, keď sa už vo svojich dvanástich rokoch objavil na filmovom plátne. Postupne sa vypracoval a jeho talent a charizma ho posunuli do sveta filmového priemyslu.

Terence Hill na zábere z roku 1975.
Terence Hill v roku 2018.
+2Bud Spencer a  Terence Hill na zábere z roku 1971.

Jedným z najvýznamnejších míľnikov v kariére Terence Hilla bola spolupráca s Budom Spencerom. Vytvorili ikonické postavy, ktoré sa stali symbolom nesmrteľných filmových komédií. Od Boh odpúšťa, ja nie! až po Sudá a lichá, ich filmy nielenže bavili divákov, ale zanechali nezameniteľnú stopu v histórii kinematografie.

zväčšiť Herec Terence Hill na zábere z roku 1983. Foto: Profimedia
Terence Hill Herec Terence Hill na zábere z roku 1983.

Spencer zomrel v roku 2016 a Hill mu venoval aj tieto slová: "On bol skvelým človekom, boli sme priateľmi. Na púšti v okolí mesta Almeria v Španielsku sme nakrúcali mnoho našich filmov a práve na tomto mieste sme sa s Budom spoznali. Vtedy mi ho na pľaci predstavili ako Carla Pedersoliho a nakrútili sme tu náš prvý krátky film. Prvá scéna bola práve bitka medzi nami a ja som vtedy vyhral,“ zaspomínal si na svojho hereckého kolegu Hill v rozhovore pre nemeckú rozhlasovú sieť NDR.

Ako dodal, v ich dvojici bol práve on ten zodpovednejší. „Ja som bol z nás dvoch ten zodpovednejší. Napríklad, keď sme spolu nakrúcali v Kolumbii, chcel Bud každý jeden deň po práci vyraziť do kasína. Ja som na takéto veci nebol. Vždy som si išiel skoro ľahnúť, aby som bol ráno fit.“ Napokon na adresu svojho parŤáka ešte dodal: „Vždy si myslel, že ma musí chrániť. Nechal som ho, nech si to myslí, prišlo mi to veselé.“

Bud Spencer Čítajte viac Zomrel herec Bud Spencer

Napriek spolupráci so Spencerom Terence Hill exceloval aj vo svojich sólových projektoch. Jeho úlohy v talianskych komédiách a westernových filmoch, či už vo „Podivnom dedičstve“ alebo v „Moje meno je Nikto“, mu vynesli uznanie a rešpekt aj bez Spencera.

Jeho kreativita a vášeň pre filmovú tvorbu sa nekončí pri herectve. Ako režisér a producent sa tiež dokázal presadiť. Jeho práca za kamerou výrazne ovplyvnila filmový priemysel, či už ide o komédiu „Don Camillo“ alebo adaptáciu „Šťastný Luke“.

Mimo sveta filmu našiel Terence Hill uspokojenie v rodinnom živote. S manželkou Lori Hillovou má syna Jessa, hoci tragická strata adoptovaného syna Rossa zostala bolestivou kapitolou ich životov. Ross zahynul v roku 1990 pri automobilovej nehode.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Terence Hill #Bud Spencer

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....