Nová dvanástka finalistov sa porotkyniam aj divákom predstaví v prvej epizóde, ktorá má tematický názov „Domov“. V akých výzvach si súťažiaci v stane v areáli Theresia Chateau v Bernolákove zmerajú svoje sily v úvodnej časti?
V osobnej výzve predvedú súťažiaci svoje vlastné originálne hrnčekové koláče. Tie sa tešia značnej popularite, dokonca aj medzi tými, ktorí pečú naozaj výnimočne. V technickej výzve ich prekvapí „Bake Off torta“, ktorú všetci poznajú zo zvučky k relácii. Zaujímavá bude aj kreatívna výzva, keďže v nej pôjde o torty, ktoré budú súvisieť s témou domova.
Pred Vianocami Slovensko spoznalo v poradí tretiu víťazku šou Pečie celé Slovensko, stala sa ňou Timi Strnálová z Levoče. Rozšírila tak predošlú dvojicu majstrov pekárov z prvej a druhej série – Miroslava Miňa Macuľu a Lucku Gyenesovú. Pre každého z nich bol vstup do šou impulzom na zásadnú zmenu života. Po víťazstve bolo ich smerovanie jasné – cukrárčina. Kto o titul „majster pekár“ zabojuje v aktuálnej sérii? V galérii spoznajte nových finalistov.
Dvanástku súťažiacich čaká počas nasledujúcich 12 týždňov až 36 pekárskych a cukrárskych výziev. V každej epizóde budú aj tento rok pripravovať 3 recepty v rámci osobnej, technickej a kreatívnej výzvy. V osobnej výzve budú súťažiaci piecť svoj rodinný recept na základe zadania. Pôjde o rovnaký pekársky výrobok, ale každý zo súťažiacich ho pripraví podľa seba. Nasledovať bude technická výzva, v ktorej sa súťažiaci budú musieť popasovať s receptom od porotkýň. V rámci tejto výzvy sa odkryjú cukrárske zručnosti súťažiacich a diváci budú možno prekvapení, aký náročný proces sa skrýva aj za relatívne jednoduchými dezertami. Poslednou výzvou pre súťažiacich bude kreatívna výzva. V tejto výzve sa fantázii medze nekladú́ a súťažiaci budú pripravovať mimoriadne náročné a kreatívne dezerty. Všetky súťažné výzvy bude hodnotiť odborná porota. Na základe hodnotenia opustí každý týždeň súťaž jeden z finalistov a do masterfinále sa dostane len najlepšia trojica.
Čítajte viac Sladká šou spoznala víťazku: Čo musela Timi zvládnuť hneď po finále, chcelo poriadne nervy. Bojovala o...„Tento rok sme sa s výberom zákuskov do jednotlivých výziev veľmi potrápili, dokonca sme to riešili už na začiatku decembra pred Vianocami, aby sme to mali čím skôr pripravené,“ prezradila porotkyňa Jožka Zaukolcová. Svetovú inšpiráciu potvrdila aj porotkyňa Petra Tóthová: „Našťastie svet je veľký a podarilo sa nám nájsť aj dezerty alebo koláče, ktoré nepoznajú naši súťažiaci a ani mnohí diváci. To je tá edukatívna stránka tohto programu, že sa tu aj niečo naučia, niečo nové dozvedia. Pripraviť zadania je pre nás každým rokom náročnejšie, ale veríme, že o to zaujímavejšie budú pre divákov,“ dodala druhá porotkyňa, Petra Tóthová.