Prvá výzva znela lahodne – podpecník, ktorý niektorí súťažiaci aj porotkyňa Jožka Zaukolcová nazvala slovenskou pizzou. Dôrazne dodala, že práca s kysnutým cestom a droždím je hotovou alchýmiou. A naozaj… Dvanástku finalistov cesto potrápilo, išlo najmä o jednu chýbajúcu ingredienciu.
Reč pri hodnotení prvej výzvy sa často zvrtla na soľ. Práve tá mnohým pekárom v ich kysnutom ceste chýbala, pri podpecníkoch jej použili málo. Na nedostatok soli v ceste porotkyne upozornili Janku, Miriam, Evku či Paliho.
Výborné podpecníky podľa svojej babičky upiekla Elizabeth, ich chuť aj vzhľad obe porotkyne opísali ako skvelé. Grécka variácia fíg a syru feta zasa očarila porotkyne pri podpecníkoch z dielne Martiny. Hneď v úvode prekvapil Martin, ktorému sa v prvej časti nedarilo. Jeho podpecník s chuťou kapustnice vychválili obe porotkyne, jemná výčitka odznela na hrúbku cesta, ktorá bola o čosi väčšia, než bolo treba.
Čítajte viac Veľká chyba priamo v úvode sladkej šou! Niečo také sa doposiaľ nestalo žiadnemu súťažiacemuTechnickou výzvou sa v nedeľu večer stali fánky, pre pekárov ju vybrala porotkyňa Petra. Opísala, čo musia finalisti splniť, aby bola s ich fánkami spokojná. "Pred vyprážaním ich treba narezať. V cukre sa nemôžu obaľovať horúce, len vlažné, ale zasa nie studené. A musia mať krásny kosoštvorcový tvar. " (viac vo videu nižšie).
Práve tvar potrápil súťažiacich najviac, kosoštvorec podľa predstáv porotkyne Petry sa podaril málokomu. K slovu sa tak v stane dostalo aj pravítko – zlé rozmery pri niektorých výrobkoch porotkyne nepríjemne zaskočili. Chybou bolo aj zlé obalenie fánok v cukre. V technickej výzve pohorela Evka, nedarilo sa ani Monike či Palimu, jeho fánky porotkyne označili za vysušené a tvrdé. Naopak, skvelú prácu v technickej výzve predviedla Martina, dokonalé fánky mohla ísť rovno predávať – tak znela pochvala od poroty. Tesne ju nasledovali Dávid a Janka.
V poslednej výzve sa pekári „potrápili“ s trdelníkmi, ktoré predkladali pred porotkyne v naozaj výnimočných útvaroch. Sladký trdelníkový hrad od Martiny pochválila Petra aj Jožka, avšak opäť spomenuli soľ – práve tej bolo v ceste málo. Rovnako bola soľ problémom aj u Janky či Martina. V kreatívnej výzve sa nedarilo Monike, Evke či Miriam, hoci jej parížsky krém v trdelníku Jožke naozaj chutil. Špeciálnu pochvalu si za svoju 3D tortu s názvom „macko“ vyslúžila Elizabeth, nápad so zaúdeným trdelníkom zasa očaril v prípade Danky.
Nedeľné kolo sa stalo posledným pre Moniku, titul pekárka týždňa si vybojovala Elizabeth.