Tvorcovia si pre finalistov vymysleli trojicu zadaní, ktoré preveria ich schopnosti. Osobná výzva znie tvarované makrónky, v technickej výzve sa popasujú s rakvičkami so šľahačkou a napokon v kreatívnej výzve budú piecť strašidelné torty s 3D prvkom.
Čítajte viac Toľko plaču v sladkej šou ešte nebolo! V americkom kole zlyhala pekárka týždňa, po muffinoch pokazila aj...Po minulotýždňovom kole, ktoré sa nieslo v znamení amerických dezertov, je šou chudobnejšia o ďalšiu súťažiacu, stan v Bernolákove opustila Tinka. Americké kolo najlepšie zvládol Pali a v závere sa stal pekárom týždňa.
Technickú výzvu pre pekárov tentoraz vybrala porotkyňa Jožka. Rakvičky sú tradičným česko-slovenským dezertom, ktorý pri príprave môže cukrárov potrápiť hneď v niekoľkých krokoch. „Príprava rakvičiek so šľahačkou sa skladá z troch základných častí. Správne vyšľahaná žĺtková hmota, potom dobre vymastené formičky a napokon správne upečenie,“ vyratúva Jožka Zaukolcová.
Práve pri pečení rakvičiek číha veľká nástraha. „Ak nedopadne dobre, môže rakvička prasknúť na okraji a následne sa nevytvorí dierka v strede,“ dodáva Jožka. Ale zlé upečenie rakvičky sa môže postarať aj o ďalší zásadný problém (dozviete sa vo videu).
Vo výzve si porotkyne posvietia aj na prácu pekárov so šľahačkou, ako budú zdobiť staršidelný dezert špičkou, zhodnotia aj konzistenciu šľahačky.