V šiestej epizóde budú finalisti piecť dezerty náročné na stabilitu. Okrem kreativity a citu pre kombinácie chutí tak porotkyne preveria aj ich technické zručnosti.
Čítajte viac Niečo také sa v sladkej šou ešte nestalo! Jeden z pekárov opustil stan hneď v úvode večera, nasledoval nečakaný verdikt porotyV osobnej výzve budú zostávajúci deviati pekári pripravovať pohárové dezerty, v kreatívnej pred porotkyne postavia „penovú bombu“, čiže dezerty zo sladkého snehu, ktoré však musia obsahovať vo vnútri prekvapenie – či už bonbóny alebo dokonca celý koláč.
Technickou výzvou sa stanú indiánky, dezert, ktorý kedysi nechýbal v žiadnej cukrárni. Pre šieste kolo ho vybrala porotkyňa Petra Tóthová a Jožka Zaukolcová ich označila za naozaj náročné zákusky na prípravu.
„Indiánky poznáme ako sladké, ružové zákusky, ja som ich chcela ozvláštniť, tak som pridala marakuju a marakujovú čokoládu, aby boli kyselkavejšie,“ opisuje porotkyňa Petra. Jej zásadná rada pre deviatku finalistov sa však týka snehu. Pozrite si vo videu!