Bolo to práve kreatívne kolo šiestej epizódy, ktoré sa stalo doposiaľ najťažším v celej šou. Zadanie znelo: penová bomba, čiže dezerty zo sladkého snehu, ktoré vo vnútri ukrývajú prekvapenie – či už bonbóny alebo dokonca celý koláč. Cukrári museli pracovať s bielkovým snehom, čo v sebe ukrývalo mnoho nástrah. „Hotová nočná mora,“ odznelo v úvode tretej výzvy z úst Martina, ostatní sa k nemu pridali a kolo svorne nazvali „katastrofou.“
Sneh, najmä jeho sušenie či následná úprava, sa podarila málokomu. Porotkyne Jožka Zaukolcová a Petra Tóthová sa predsa len dočkali pekných výtvorov, hoci celkom spokojné neboli so žiadnou „bombou“. Paradoxne, práve pekár, ktorý mal z výzvy najväčšie obavy, upiekol najlepšiu bombu. Martin pred porotkyne priniesol farbené „veľkonočné vajíčko“ a porotkyne sa zhodli: „Toto sme od teba nečakali, ide o tvoju najlepšiu prácu v šou,“ pochválili ho. Darilo sa aj Martine, ktorej lastúra z bielkového snehu držala krásne tvar a Jožka s Petrou ocenili aj jej kreatívny nápad. Prácu so snehom zvládol aj Pali, ale nedostatky pri jeho bombe boli pri kréme v koláčiku, ktorý ukryl do svojej „francúzskej krabičky“ ako prekvapenie. Vôbec sa nedarilo Eli, ktorej sa jej „krabička s hríbikmi“ rozpadla, snehová hmota sa nevydarila. Slabú prácu predviedla aj Evka pri bombe s názvom „sakura“.
V poradí šieste kolo pekári odštartovali osobnou výzvou, v ktorej mali pripraviť pohárové dezerty. Keďže celá epizóda bola venovaná stabilite zákuskov a dezertov, porotkyne chceli preveriť schopnosti finalistov aj pri práci so želatínou. Súťažiaci mali za dve hodiny pripraviť 6 pohárov, ktoré mali obsahovať okrem želatíny aj pečenú zložku.
V prvej výzve sa darilo Danke, jej „turecký dezert“ mal krásne vrstvenie a na pohľad očaril obe porotkyne. Efektný pohár s chuťou piña colady sa podaril Martinovi a bodoval aj Dávid, ktorý sa pohral s netradičnou chuťou rozmarínu. Martina síce predviedla na pohľad peknú prácu, porotkyne jej ale vytkli slabšiu prácu s detailmi a priveľmi hutný krém. Pri Elizabeth bolo problémom želé, v pohári ho bolo viac, než je potrebné.
Čítajte viac Pečie celé Slovensko: Súťažiacich potrápia indiánky. Vás nemusia, máme recepty, ako ich urobiť oveľa jednoduchšieNáročná bola v nedeľu večer aj technická výzva, ktorá sa niesla v znamení retro dezertu s názvom indiánky. Pre šieste kolo ho vybrala porotkyňa Petra Tóthová a Jožka Zaukolcová ich označila za naozaj náročné zákusky na prípravu. "Indiánky poznáme ako sladké, ružové zákusky, ja som ich chcela ozvláštniť, tak som pridala marakuju a marakujovú čokoládu, aby boli kyselkavejšie,“ opísala pred štartom výzvy porotkyňa Petra.
Súťažiacich ich príprava naozaj potrápila, problémom bola práve ich stabilita či výška, ktorá v mnohých prípadoch nesedela. Mnohé indiánky boli menšie a požadovanú výšku 7 centimetrov „podliezli“. „Celé pobabrané,“ znelo ú úst Jožky nekompromisné vyjadrenie pri pohľade na zákusky od Elizabeth. Indiánky nedržali tvar, krém bol riedky a nevyzerali pekne ani na pohľad. Nedarilo sa ani Dávidovi, ktorého indiánky mali len niečo okolo 5 centimetrov, pod tento problém sa takisto podpísal riedky krém, rovnako ako u Martiny. Vydarené indiánky pred porotkyne priniesla Tonka, ktorá v technickej výzve skončila najlepšie spomedzi všetkých, darilo sa aj Martinovi a Palimu.
Bol to práve Martin, ktorý sa v závere šiesteho kola tešil z titulu majstra pekára. Nevydarené indiánky, ale aj rozpadnutý bielkový sneh sa napokon postarali o koniec Elizabeth v sladkej šou.