Tradične sa začínalo osobnou výzvou a jej zadanie znelo: „Strecha“. Ide o dezert, ktorý v našich cukrárňach už nevídať, môže za to aj jeho náročná príprava. Pekári mali vyskladať na tanier 8 porcií dezertu zrezaného do tvaru strechy s výškou 10 centimetrov. Ako upozornili Jožka Zaukolcová aj Petra Tóthová, aby strecha držala dokonalý ostrý tvar, treba dávať pozor najmä na voľbu krému, v opačnom prípade bude dezert deformovaný.
Nie všetci finalisti si ich slová zobrali k srdcu, príprava strechy najviac potrápila minulotýždňovú pekárku týždňa, Martinu. Hoci špenátový korpus ako nápad Jožka a Petra ocenili, celkové prevedenie dezertu bola katastrofa. Krém sa roztekal, strecha sa takmer zrútila a na tanieri pôsobila nevábne. Veľa maslového krému sa podpísalo aj pod neúspech Danky, ktorej čučoriedkovo-karamelová strecha nedržala tvar, dezert nebol správne nakrájaný. Evkina strecha síce tvar držala, ale porote chýbalo zdobenie a takisto si vypočula kritiku smerom k suchému korpusu.
V osobnej výzve naplno zažiarila Tonka, ktorá sa pohrala s chuťami dezertu „opitý Izidor“. Jej strecha mala presné hrany, krásne držala tvar a vyladené chute očarili obe porotkyne. Z dobrého hodnotenia sa tešil aj Pali, chybou jeho strechy však bola výška – tú porotkyne zmerali a pravítko „hlásilo“ nedostatočných 9 centimetrov.
Typická francúzska… Taká bola technická výzva deviateho kola, ktorú pre finalistov vybrala odborná garantka šou, známa cukrárka Natacha Pacal. Tá sa pripojila k Jožke a Petre aj ako porotkyňa. Finalisti mali pripraviť citrónové tartaletky. Krásne tvarované dezerty ozdobené snehom sa podarili Tonke aj Palimu. Zvyšní finalisti sa už s výzvou tak dobre nepopasovali a ich dezerty mali niekoľko chýb, ktoré sa opakovali. Evka predviedla tartaletky s nerovnomerne nastriekaným snehom, Janke sa nevydarilo cesto, ktoré sa postaralo o nerovnomerné dezerty, takisto v nich bolo málo krému. Martinu potrápil sneh, ktorý bol riedky, Danka mala problém s cestom, ktoré bolo hrubšie. Bola to práve Martina, ktorá skončila na poslednej priečke v hodnotení, po streche zlyhala aj pri tartaletke.
Blížila sa kreatívna výzva, ktorá mohla všetko zvrátiť a aj sa tak napokon stalo. V 5-hodinovom zadaní mali pekári upiecť geometricky presnú tortu a inšpiráciou mali byť známi cukrári.
Martina si za svoj vzor vybrala tortu Miroslava „Miňa“ Macuľu, víťaza prvej série šou Pečie celé Slovensko. V súťaži to boli práve krásne torty, ktorými bodoval na plnej čiare a ktorým sa stále venuje. Sympatický cukrár prišiel do stanu podporiť Martinu, poradil jej, ako s výzvou zabojovať a výsledok porotkyne ohromil. Krásna torta bola dôvodom, ktorý minulotýždňovú pekárku týžna napokon zachránila, v šou sa udržala.
Nádherná torta výraznej žltej farby a presných geometrických tvarov „Tortik Annoushka“ sa podarila Tonke, nadšenie v tvári Petry Tóthovej bolo značné. Krásnu prácu v závere šou predstavil aj Pali, ktorý piekol podľa vzoru cukrárky Eweliny Funek.
Naopak, elegantná torta s fondánom sa nie celkom vydarila Evke, na suché medové korpusy zasa porotkyne upozornili pri torte od Janky.
Po tvrdom boji sa pekárkou týždňa stala Tonka, ktorej sa darilo vo všetkých výzvach. Medzi Evkou a Jankou sa napokon rozhodovalo o tom, ktorá z dvojice v sladkej šou skončí. Porota napokon rozhodla – po deviatom kole dostala v šou Pečie celé Slovensko stopku Evka.