V desiatej epizóde šou Pečie celé Slovensko budú finalisti piecť zabudnuté dezerty a pripomenú klasiky, ktoré sa časom vytratili z cukrární. Retro dezerty však dostanú moderné prevedenie.
Čítajte viac Pokazila, čo sa dalo! Až keď do sladkej šou dorazil známy hosť, kliatbu pekárky týždňa prelomil. Jej tortu záchrany musíte vidieťOsobná výzva znie „Lohengrin“, technickou výzvou sa stanú broskyne a v kreatívnej sa pätica pekárov popasuje so stavbou z páleného cukru. Lohengrin je zákusok pochádzajúci spod Tatier (viac vo videu).
Jedna z najutešenejších technických výziev, akú sme v šou mali," ohlási v úvode technickej výzvy moderátor Juraj Bača. Na zabudnutý dezert s názvom „broskyňa“ si spomenula Petra Tóthová, ktorá ho pozná ešte z detstva. „Skladá sa z dvoch polgúľ z cesta, vo vnútri je ricottový krém. Pri príprave cesta si musia dať finalisti pozor, aby ho nepremiesili, pretože potom nebude krásne klenuté,“ opísala Petra Tóthová, ktorá v recepte vymenila maslový krém práve za ricottový. „Chcela som dezert preniesť do 21. storočia,“ zdôraznila svoj zámer s riccotovým krémom. Jožka Zaukolcová dodala, že nástrahou ricottového krému je fakt, že sa môže zraziť. Finalisti tak musia byť pri jeho príprave veľmi opatrní.