Po napínavom súboji v jedenástom kole o titul majster pekár 4. série napokon zabojujú Pali, Janka a Danka. Nedeľné kolo bolo výnimočné hneď v niekoľkých smeroch.
V osobnej výzve sa pieklo odpaľované cesto, zaujímavosťou však bolo, že nie na sladko, ale na slano. Štvorica pekárov mala pripraviť 12 slaných plnených výrobkov, záležať si museli dať aj na zdobení. Pali ponúkol porotkyniam Jožke a Petre eclairky, za ktoré si vyslúžil pochvalu – boli dokonale upečené, krásne nazdobené. Jedinou výčitkou bolo málo limetkovej šťavy, ktorú použil v náplni. Janka piekla cviklové venčeky, bola to však práve cvikla, ktorá bola pre Jožku Zaukolcovú málo ochutená. Navyše, niektoré venčeky mali dierku uprostred, iné nemali – prišla tak otázka, či Janka piekla venčeky alebo veterníky. Dankine slané ázijské bagle boli popraskané, porotkyne jej vyčítali aj slabšie zdobenie. Ich chuť však očarila, Jožka Petra ju označili za sviežu a lahodnú. Najmenej sa v osobnej výzve darilo Martine, ktorej sa srdiečka z odpaľovaného cesta pripiekli, čo bola poriadna semifinálová nepríjemnosť. Už na pohľad boli tmavšie, než sa očakávalo, hoci zdobenie bolo nádherné. Martina ich odovzdala porote so smutnou tvárou. „Ani ja by som sa neusmievala, keby som upiekla takéto výrobky,“ zhodnotila naozaj tvrdo Jožka pri prvom pohľade na ne.
Technická výzva v semifinále bola netradičná tým, že pekári k nej nedostali recept. Výzvu vymyslela Jožka Zaukolcová a išlo o zákusok s názvom Jožkin rez. Pred pekármi sa objavil jeden kus dezertu, podľa ktorého mali odhadnúť, z čoho je pripravený. Najväčším problémom bol džem – síce finalisti prišli na to, že je jahodový, s ďalšou prísadou si ale lámali hlavy. Pomohli im moderátori, ktorý ich naviedli správnym smerom a pomohli im identifikovať bazalku. Janka však už do svojho džemu pridala lístky mäty a túto chybu si porotkyne pri hodnotení okamžite všimli, čo bolo ďalšou semifinálovou nepríjemnosťou.

V technickej výzve sa najlepšie darilo Palimu, ktorý piškótový rez s orieškovým krémom a šľahačkou zvládol najlepšie. Na konci v technickej výzve sa umiestnila Danka, pri jej reze bolo viditeľné zlé vrstvenie, za čo mohol krivý piškótový plát, porote sa nepáčil celkový vzhľad rezu.
Nasledovala najťažšia výzva, ktorou bola obrátený torta – luster. Skladá sa z viacerých tort a ide o naozaj exkluzívny dezert určený na slávnostné príležitosti. Torty pred prezentáciou pekári zavesili na stojany a postarali sa o skutočne ohromujúce pohľady.
Martina pripravila krásnu farbenú tortu s názvom „karneval“ z čokoládových korpusov a vyslúžila si na ňu pochvalu. „Tvoja torta tancuje chuťami,“ vyjadrila obdiv Petra Tóthová. Danka očarila pomarančovou tortou na firemnú párty, ktorú porotkyne označili za jej najlepšiu prácu počas celej šou. Darilo sa aj Palimu, ktorý sa pustil do narodeninovej torty pre sestru s mandľovými korpusmi, Petra mu vyčítala len málo citrónového likéru, ktorý použil pri jej príprave. Janka piekla zásnubnú tortu s prekvapením, pri ktorej bola upozornená na slabšiu prácu s detailmi. Pohrala s chuťou zemolezu, čučoriedok, ktorých závan však porotkyne v jej torte označili za málo výrazný.
Po náročných a netradičných zadaniach sa pekárkou týždňa v semifinále stala Danka. So sladkou šou sa teste pred finále rozlúčila Martina. Pred Vianocami, 22. decembra, Slovensko spozná v poradí štvrtého majstra pekára.