Už žiaria v tanečných kostýmoch! Chýlková, Kubelková či Rošková roztancujú Česko, prvé pózovanie na parkete

Hoci Slovensko počas jesene tancovať nebude, naši českí susedia áno. Obľúbený program Českej televízie StarDance... když hvězdy tančí odštartuje presne o mesiac, 14. októbra.

14.09.2023 13:00
Ivana Chýlková (herečka) a Ján Tománek Foto:
Ivana Chýlková (herečka) a Ján Tománek.
debata

O titul kráľovnej a kráľa parketu sa v dvanástej sérii „pobije“ desať párov, víťazov diváci spoznajú 16. decembra. „StarDance sa vracia na obrazovky Českej televízie s novou sériou. Je to pritom už sedemnásť rokov, kedy sme tanečné zápolenie našim divákom predstavili vôbec prvýkrát,“ povedal na margo šou riaditeľ Českej televízie Petr Dvořák.

zväčšiť Richard Krajčo  (spevák a herec) a Dominika... Foto: Česká televize
Richard Krajčo (spevák a herec) a Dominika Rošková Richard Krajčo (spevák a herec) a Dominika Rošková.

Hodnotiť výkony súťažiacich na rozdiel od slovenskej šou Let's Dance nebudú štyria porotcovia, ale len traja – Tatiana Drexler, Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík. Slávnostnými večermi v znamení tanca tradične divákov prevedie obľúbená moderátorská dvojica Tereza Kostková a Marek Eben.

zväčšiť Obľúbená moderátorská dvojica Tereza Kostková a... Foto: David Raub/Česká televize
StarDance XII Obľúbená moderátorská dvojica Tereza Kostková a Marek Eben zo StarDance.

Dvanástym ročníkom StarDance budú, rovnako ako v predchádzajúcich rokoch, znieť rytmy českých a slovenských piesní a celého spektra hudobných štýlov v podaní MoonDance Orchestra. Výnimkou bude šiesty večer, keď páry zatancujú choreografie na svetoznáme filmové melódie v pôvodnom znení. Jednotlivé dvojice budú súperiť v rôznych vopred daných štýloch, ale dostanú aj voľnú ruku pre vlastné tanečné nápady.

zväčšiť Hodnotiť výkony súťažiacich budú v Stardance... Foto: David Raub/Česká televize
StarDance XII Hodnotiť výkony súťažiacich budú v Stardance traja porotcovia – Tatiana Drexler, Richard Genzer a Zdeněk Chlopčík.

Súčasťou šou je aj Slovákom dobre známa tanečnica Dominika Rošková, ktorá trénuje s hercom a spevákom Richardom Krajčom. Keďže sympatická tanečnica má na konte už dvojnásobné účinkovanie v šou Let's Dance, môže porovnávať, aspoň čo sa prípravy týka. Aký je najväčší rozdiel medzi slovenskou a českou verziou tanečného programu? "Kým na Slovensku je príprava kratšia, v Stardance máme niekoľko mesiacov a dopredu vieme aj skladby, na ktoré budeme tancovať. Zároveň som viac zakomponovaná v kreatívnom procese, pretože skladby si vyberám sama,“ vysvetlila pre TV Pravda Dominika Rošková (video nižšie).

Ivana Chýlková (herečka) a Ján Tománek.
Iva Kubelková (moderátorka) a  Martin Prágr.
+7David Prachař (herec) a Zuzana Dvořáková Šťastná.

Na parkete 12. série sa predvedú páry v zložení

  • Eva Adamczyková (snowboardistka) a Jakub Mazúch,
  • Marek Adamczyk (herec) a Lenka Nora Návorková,
  • Vavrinec Hradilek (vodný slalomár a kajakár) a Katarína Bartuněk Hrstková, Ivana Chýlková (herečka) a Ján Tománek,
  • Richard Krajčo (spevák a herec) a Dominika Rošková,
  • Tereza Mašková (speváčka) a Daniel Kecskeméti,
  • Darija Pavlovičová (speváčka) a Dominik Vodička,
  • David Prachař (herec) a Zuzana Dvořáková Šťastná,
  • Josef Maršálek (cukrár) a Adriana Mašková
  • Iva Kubelková (moderátorka) a Martin Prágr
Tanečnica Rošková spieva chvály na Richarda Krajča: Ak niečo nezvládne, je to o mne
Video
Zdroj: PRAVDA

Súčasťou aktuálneho ročníka bude aj jubilejná stá epizóda a tiež charitatívny diel. „Tento rok sa bude charitatívny diel pre Paraple vysielať 25. novembra. Chceme zachovať rovnaký princíp ako v roku 2021. Súťažiaci nebudú tancovať s vozíčkarmi ale pre vozíčkarov, ktorí sa stanú ich patrónmi. Druhú časť prenosu potom otvoríme jednou spoločnou choreografiou piatich párov a piatich vozíčkarov,“ uviedla kreatívna producentka Lucie Kapounová. Počas 11. série sa podarilo počas charitatívneho dielu vyzbierať vyše 21,5 milióna korún, čo bol rekord.

Centrum Paraple je všeobecne prospešná spoločnosť založená Zdeňkom Svěrákom a občianskym združením Zväz paraplegikov. Od roku 1994 pomáha ľuďom na vozíku po poškodení miechy a ich rodinám zvládnuť ťažkú životnú situáciu.

Na Slovensku televízia Markíza na jar odvysielala v poradí 8. sériu tanečnej šou Let's Dance, vo finále sa stretli Jana Kovalčiková, Gabika Marcinková a Vratko Sirági. Kráľovnou parketu sa napokon stala herečka Jana Kovalčiková po boku tanečného partnera Viléma Šíra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Iva Kubelková #Ivana Chýlková #Dominika Rošková #StarDance... když hvězdy tančí

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...