Flambovanie? V sladkej šou je jasnou expertkou na túto techniku súťažiaca...

V siedmej epizóde sladkej šou sa zostávajúci finalisti popasujú s výzvami, ktoré sa ponesú v znamení jesene.

12.11.2023 00:00
pečie celé slovensko Foto:
V siedmej epizóde sladkej šou sa zostávajúci finalisti popasujú s výzvami, ktoré sa ponesú v znamení jesene.
debata

Osobná výzva znie slaný koláč, v technickej výzve sa cukrári popasujú s gaštanovými jazýčkami a kreatívnou výzvou bude torta so sušeným ovocím. Technickú výzvu tentoraz vymyslela porotkyňa Petra. Cukrári musia pripraviť 6 kusov gaštanových jazýčkov za hodinu a pol.

Katka a jej bezlepková torta.
Mirka a jej "Fit trifle".
+4Luci a jej trifle s názvom "Čierny les".

„Gaštanové jazýčky sa skladajú z gaštanového pyré, masla a piškóty. Pozor si treba dať na správnu konzistenciu gaštanovej hmoty či namáčanie do čokolády,“ hovorí Tóthová. Cukrári sa budú musieť potrápiť aj s flambovaním, keďže porotkyňa do tejto výzvy zaradila aj flambované gaštany.

A práve flambovanie bude pre amatérskych pekárov veľkou výzvou. Ako prirodzený talent sa ukáže súťažiaca Mirka, ktorá bude ochotne asistovať vystrašeným kolegom. Pozrite si vo videu, ako nakoniec dopadlo flambovanie gaštanov.

Video
Zdroj: RTVS

Premiérovú časť šou Pečie celé Slovensko venované jeseni si pozrite v nedeľu večer na Jednotke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pečie celé Slovensko

+ Upokojte sa, s pokojom ide všetko jednoduchšie a lepšie.
Investovanie do seba je najlepšou investíciou, prináša...

+ Nezabúdajte ani na svoje zuby, potrebujú väčšiu starostlivosť.
Vydávajte zo seba každý deň to najlepšie, buďte...