Osobná výzva znie slaný koláč, v technickej výzve sa cukrári popasujú s gaštanovými jazýčkami a kreatívnou výzvou bude torta so sušeným ovocím. Technickú výzvu tentoraz vymyslela porotkyňa Petra. Cukrári musia pripraviť 6 kusov gaštanových jazýčkov za hodinu a pol.
„Gaštanové jazýčky sa skladajú z gaštanového pyré, masla a piškóty. Pozor si treba dať na správnu konzistenciu gaštanovej hmoty či namáčanie do čokolády,“ hovorí Tóthová. Cukrári sa budú musieť potrápiť aj s flambovaním, keďže porotkyňa do tejto výzvy zaradila aj flambované gaštany.
A práve flambovanie bude pre amatérskych pekárov veľkou výzvou. Ako prirodzený talent sa ukáže súťažiaca Mirka, ktorá bude ochotne asistovať vystrašeným kolegom. Pozrite si vo videu, ako nakoniec dopadlo flambovanie gaštanov.
Premiérovú časť šou Pečie celé Slovensko venované jeseni si pozrite v nedeľu večer na Jednotke.