Ako modelku ju preslávil rekordný kontrakt s kozmetickým gigantom, vo filme žiarila po boku Richarda Gereho! Lauren Hutton má 80

Lauren Hutton, ktorá 17. novembra oslavuje osemdesiat rokov, v minulosti patrila medzi najúspešnejšie modelky a zahrala si aj v desiatkach filmov a seriálov.

17.11.2023 00:00
gere Foto:
Richard Gere a Lauren Hutton vo filme Americký gigolo (1980).
debata

Asi najznámejším filmom, v ktorom sa objavila v hlavnej úlohe, je Americký gigolo z roku 1980, kde si zahrala s Richardom Gerem. Pred kamerou sa naposledy objavila v roku 2018 v komédii Som božská a aj napriek pokročilému veku sa občas vracia k modelingu.

Mary Laurence Hutton sa narodila 17. novembra 1943 v Charlestone v Južnej Karolíne. Bola jednou z prvých študentiek novozaloženej Juhofloridskej univerzity. Neskôr sa presťahovala s o 19 starším diskdžokejom a vojnovým veteránom, ktorý vo vojne prišiel o nohu, do New Yorku, kde pracovala ako servírka „Bunny“ v Playboy Clube. Potom sa mihla v televízii a vyštudovala umenie na Tulaneovej univerzite v New Orleans.

zväčšiť Lauren Hutton v roku 2022. Foto: Profimedia
Lauren Hutton Lauren Hutton v roku 2022.

Vo filme debutovala v roku 1968 v športovej dráme Papierový lev po boku Alana Aldu. Úspešná bola aj dráma Gambler (1974), kde bol hlavnou hviezdou James Caan. V roku 1973 podpísala ako modelka vtedy rekordný kontrakt s americkým výrobcom kozmetiky Revlon. Potom sa objavovala na titulných stránkach tých najprestížnejších časopisov. Od roku 1964 až do roku 1997, kedy zomrel, bol herečkiným partnerom jej manažér Robert Williamson.

zväčšiť Lauren Hutton v roku 2018. Foto: Profimedia
Lauren Hutton v roku 2018. Lauren Hutton v roku 2018.
debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Gere #Lauren Hutton

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...