Zatiaľ, čo prvá výzva ani nemohla byť viac tradičnejšia, zadanie technickej výzvy bolo prekvapením pre všetkých zostávajúcich súťažiacich.
V osobnej výzve pätica finalistov piekla pravú taliansku pizzu. Zadanie znelo jasne – žiaden pretlak či kečup, paradajkový základ si museli finalisti pripraviť v stane svojpomocne. Čo sa ďalších surovín týka, pri ich výbere už mali voľnú ruku. K slovu sa tak dostala slovenská pizza s bryndzou či srdiečková s figami.
Bola to však Mirka, ktorá svojou pizzou porotkyne prekvapila, rozhodla sa totiž pre Rímsku pizzu s chrenom a nakladanými reďkovkami. Ako táto kombinácia chutí zapôsobila na porotkyne? „Najlepšia pizza s chrenom, akú som jedla,“ pochválila Mirku porotkyňa Petra. Chuť chrenu ocenila aj Jožka, hoci Mirke vytkla priveľmi hutné a ťažké cesto. Prvou výzvou zabodovala aj Timi, ktorej srdiečkovú pizzu s figami takisto porota ocenila. Naopak, pri pečení pizze sa nedarilo Tomášovi, ktorý ponúkol syrovú pizzu zdobenú hroznom a pistáciami. Porotkyne neohúril mix chutí, Tomášovi sa nepodarilo ani cesto.
V technickej výzve mali cukrári upiecť koláč s názvom „Torta della nonna“. Ide o tradičný taliansky koláč, ktorý Petra Tóthová označila za jednoduchý na prípravu. V preklade znie – babičkina torta. „Áno, dezert je málo známy, ale taký jednoduchý, že ho môže upiecť naozaj každý. Skladá sa z maslového cesta, pudingového krému a orieškov,“ prezradila. Koláč finalistov nijako zvlášť nepotrápil. Chybičky pri ich výrobkoch boli skutočne malé – väčšinou sa na povrchu vytvorili prasklinky, za čo mohol slabo uvarený krém. Práve tieto nedostatky porotkyne vytkli Luci, ktorá v technickej výzve skončila na poslednom mieste. Naopak Tomáš, ktorý pohorel pri pečení pizze, zabodoval práve v druhej výzve a jeho "Torta della nonna“ bola porotou označená za najvydarenejšiu.
Kreatívna výzva bola náročným, 4-hodinovým zadaním a znela: „Veža z cannoli“. Ide o dezert pochádzajúci zo Sicílie – vyprážané trubičky naplnené krémom. Pri príprave krému mali cukrári v stane voľnú ruku a tak sa pustili do experimentov.
Ten však nevyšiel Danke, ktorá sa pokúsila o jednu veľkú trubičku, ktorú naplnila menšími. Najskôr sa jej roztopila čokoláda, ktorou chcela výrobok ozdobiť, následne už musela improvizovať. Porote však pri trubičkách chýbala chrumkavosť, jej prácu napokon označili za najslabšiu. V kreatívnej výzve sa menej darilo aj Mirke, ktorej dezert s názvom „Dámska jazda“ porotkyne označili za tvrdý s málo výraznými chuťami.
Na opačnom strane spektra skončila Timi, jej „Cannoli vlajka“ sa porote páčila, ocenila najmä prácu s mega trubičkou, ktorá výborne držala tvar. Elegantný vianočný dezert sa podaril aj Luci, ktorá stavila na sviatočné chute škorice a jablka. Výborná chuť hrušiek dostala porotkyňu Jožku pri výrobku Tomáša, ktorý predviedol elegantný „Dezert pre Donatellu“.
Deviate kolo sa napokon stalo posledným pre Danku, titul pekárky týždňa si vybojovala Timi. Zostávajúcu štvoricu cukrárov čaká desiate kolo, v ktorom sa budú piecť trendy dezerty.