Máte číslo 67, za vami 100 ďalších, musíte do plaviek a predstierať, že milujete minerálku... také konkurzy sú tvrdé, priznala česká herečka

Pochádza z hereckého prostredia a herecké prostredie aj opísala vo svojej knihe Ako prežiť svojho muža. Dočkala sa sfilmovania a už o pár dní sa dostane aj do širokej distibúcie. Herečka a hlavná hrdinka Jana Bernášková priznala, že niektoré momenty z filmu veľmi dobre pozná.

04.11.2023 14:30
Jana Bernášková Foto:
Záber z filmu Ako prežiť svojho muža. Autorka rovnomenného knižného bestselleru Jana Bernášková si zahrala aj hlavnú úlohu Lucie.
debata

V rozhovore pre Pravdu, ktorej redakciu navštívila minulý týždeň, sa obľúbená česká herečka a autorka priznala k tomu, že má mnoho skúseností s tým, čo opísala vo svojej knihe aj čo sa objaví v novej vzťahovej komédii.

Jana Bernášková, Rudolf Merkner Čítajte viac Z pikantnej knihy, ktorú milujú aj Slovenky, je film: Bernášková a jej návod, ako prežiť muža prilákal Schindlerovú aj krásku z Dunaja

„Všetko podávame s humorom. Ale ukazujeme napríklad aj to, aké ťažké sú pre nás niekedy konkurzy,“ prezradila Bernášková. „Málokto si to uvedomuje. V našom filme je niekoľko konkurzov a musím povedať, že sú veľmi autentické a skoro všetky som ich zažila. Ľudia sa tomu zasmejú, ale zároveň cítia, že to nie je úplne jednoduché, niekde v plavkách predstierať, že milujete zrovna túto minerálku a máte číslo 67 a viete, že za vami je ďalších 100 herečiek. Je to ostré,“ skonštatovala hviezda seriálov Ulice či Vyprávěj.

Manželia a tvorcovia zároveň: Herečka a autorka...
Herečka Sarah Arató prišla na premiéru filmu...
+22Filmová delegácia snímky Ako prežiť svojho...

Priznala sa tiež, že pri opisovaní hereckého sveta nemala žiadne hranice. „Tým, že kniha bola prvotina a nemala som žiadne skúsenosti s písaním, pristupovala som k tomu trochu ako ku hraniu – čokoľvek mi napadne, to skúsim. Proste som písala a písala. Myslím, že to je asi kúzlo tých kníh. Sú autentické a odkrývajú viac než čitateľ očakáva a je prekvapený,“ vysvetlila blondínka.

zväčšiť Herečka a autorka knihy Ako prežiť svojho muža... Foto: Martin Hesko/BONTONFILM
Jana Bernášková Herečka a autorka knihy Ako prežiť svojho muža Jana Bernášková bola hlavnou hviezdou premiéry.

„Áno, veľa ľudí zo šoubiznisu sa v nich nejakým spôsobom spoznáva, ale nie je to konkrétny človek. Sú to typy, ktoré sú jednoducho všade rovnaké. Snaživé herečky, laktiarky a je tam aj trošku súboj medzi českými a slovenskými herečkami,“ naznačila Bernášková.

Film Ako prežiť svojho muža príde do slovenských kín 9. novembra. Veľký rozhovor s Janou Bernáškovou nájdete v rovnaký deň aj v Pravda magazíne a tiež ako videorozhovor, ktorý vznikol v rámci relácie Ide o nás.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #kasting #Ako prežiť svojho muža #Jana Bernášková

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...