Umierajúca Johanka z Dunaja v náručí svojej lásky rozplakala celé Slovensko, ale... Ak ju zbadáte v tejto novinke, slzy nahradí úsmev

Kto s napätím sleduje seriál Dunaj, k vašim službám, dobre pozná aj dejovú líniu okolo chorľavej Johanky.

07.11.2023 08:40
debata

Do deja sledovaného seriálu vstúpila opatrne, ako dievča z lepšej spoločnosti… Tvorcovia z nej urobili manželku Petra Kučeru, jemnú umelkyňu, ktorá v aktuálnych častiach Dunaja výrazne miešala karty. A hoci sa mohlo zdať, že medzi ňou a seriálovou Klárou (Kristína Svarinská) sa rozpúta krutý boj o srdce sympatického boháča, nestalo sa. Z Kláry a Johanky sa stali kamarátky a to aj napriek tomu, že nežná dievčina cítila, že srdce jej manžela patrí niekomu inému. Tragický osud Johanky, ktorú napokon nezabije jej choroba ale guľka z pušky, tak otvorí nové možnosti dejovej linky medzi Petrom a jeho milovanou Klárou. Mladá žena umierajúca v náručí svojej lásky tak pred pár dňami rozplakala celé Slovensko.

zväčšiť Mária Schumerová ako Johanka v seriáli Dunaj, k... Foto: Markíza
Mária Schumerová Mária Schumerová ako Johanka v seriáli Dunaj, k vašim službám, po jej boku seriálový Peter, herec Marek Rozkoš.

Johanku v Dunaji stvárňuje 28-ročná herečka Mária Schumerová. Pred seriálovými kamerami nie je žiadnym nováčikom. Pred časom ju diváci mohli vidieť v seriáli Chatári, kde sa objavovala po boku Diany Mórovej a Marka Igondu. Ale zahrala si aj v diváckom hite Oteckovia po boku Mareka Fašianga. Fanúšikovia divadla ju majú možnosť vidieť v hre Krása nevídaná na doskách DPOH. V roku 2019 sa predviedla ako Júlia počas Letných shakespearovských slávností po boku herca Davida Hartla v Rómeovi a Júlii.

Mária Schumerová ako Johanka v seriáli Dunaj, k...
Mária Schumerová ako Johanka v seriáli Dunaj, k...
+7Zľava: Kristína Svarinská, Marek Rozkoš, Mária...

Rola Johanky Schumerovej dokonale padla a fanúšikovia Dunaja si na herečku zvykli. Dobové kostýmy či líčenie, podobne, ako v prípade ostatných hviezd markizáckeho hitu, aj zo Schumerovej spravili mladú ženu dokonale „padnúcu“ do obdobia vojnových 40-tych rokov, v ktorých sa aktuálne dej Dunaja odohráva.

zväčšiť Mária Schumerová (v strede) spolu s Mirom... Foto: Peter Frolo
schumerová Mária Schumerová (v strede) spolu s Mirom Jarošom a ďalšími účinkujúcimi v klipe s názvom Disko.

Preto celkom osviežujúco pôsobia zábery 28-ročnej herečky z hudobnej novinky speváka Mira Jaroša. Áno, aj seriálová Johanka sa predviedla v klipe s názvom Disko. V pesničke, ktorá sa ocitla na novom albume Jaroša s rovnomenným názvom, je použitá melódia z refrénu pesničky Jimmy Dean od kapely Troll, ktorá vyšla v roku 1989. "Bola to v tej dobe hymna nášho lyžiarskeho výcviku a tak nejako ma stále prenasledovala a ja som cítil, že môže zafungovať,“ opísal Miro Jaroš pieseň. Režisérom videoklipu bol Michal Nemtuda. Je o rodine Diskovcov, ktorá tancuje spolu od rána do večera. Vo veselom videoklipe fanúšikovia spoznajú aj seriálovú Johanku, herečku Máriu Schumerovú, popri nej pred kamerami tancujú aj Daniela Gudabová, Adam Jančina či Thalia Král.

Retro téma klipu je, samozrejme, podčiarknutá aj kostýmami či účesmi z obdobia deväťdesiatych rokov – šuštiakovými súpravami, ktoré navrhol Miro Jaroš a dokreovala ich Michaela Mokrá. Schumerová sa tak v klipe zvŕta v trikote, ktorý nemohol v 90-tych rokoch chýbať žiadnej fanúšičke aerobiku. Pozrite si v galérii premeny hviezdy z Dunaja – Márie Schumerovej a jej veselý outfit si obzrite aj v klipe (vyššie).

Nikodým ako nacistický dôstojník v Dunaji: Keď ukázal svoju fotku zo seriálu kamarátovi z Mníchova, prišla reakcia
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dunaj #Miro Jaroš #Mária Schumerová #k vašim službám

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...