Toto video rozvírilo diskusiu o obťažovaní žien. Videli ho milióny!

Novou internetovou senzáciou sa stala videonahrávka americkej herečky, ktorá pod dohľadom skrytej kamery vyrazila do ulíc New Yorku

31.10.2014 11:00
video - obťažovanie - žena - Foto:
Záber z videa, ktoré už na Youtube videlo viac ako dvadsať miliónov ľudí.
debata (12)

Počas desiatich hodín ju slovne obťažovalo viac než 100 mužov. Na serveri YouTube už nahrávka od utorkového zverejnenia zaznamenala viac ako 12 miliónov zhliadnutí.

Dvojminútové video nazvané „Desať hodín chôdze New Yorkom ako žena“ ukazuje herečku Shoshanu Robertsovú kráčajúcu v džínsoch a tričku po Manhattane. Na poznámky mužov typu: „Ahoj, mačiatko“, alebo „Hej, krásavica“, nijako nereaguje. Jej mlčanie vyvoláva ďalšie komentáre v štýle „usmej sa“, prípadne „niekomu pripadáš krásna, mala by si poďakovať“.

V jednej chvíli vedľa nej kráča päť minút muž, bez toho, aby povedal jediné slovo, a pokračuje v chôdzi, hoci je na Robertsovej vidieť, že jej to nie je príjemné.

Video znovu obnovilo diskusiu o obťažovaní, ktorého terčom ženy sú. Vyrobené bolo pre charitatívnu skupinu Hollaback!, ktorej cieľom je skoncovať s obťažovaním žien a menšinových skupín na uliciach. Okrem viac než stovky poznámok sa Robertsová stala tiež terčom nespočetných neverbálnych reakcií vrátane žmurkania či pískania.

Po zverejnení videa Robertsová uviedla, že okrem pozitívnych reakcií dostala online tiež niekoľko násilných vyhrážok. „Väčšina reakcií v e-mailoch bola kladná, ale niekoľko bolo veľmi negatívnych vrátane vyhrážania sa ublížením na zdraví či zabitím. Pôjdem s tým na políciu, pretože sa cítim ohrozená,“ povedala novinárom.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #žena #New York #YouTube #obťažovanie #fenomén #Hollaback! #ulice

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...