Delikatesy od výmyslu sveta: Čo budú jesť hviezdy na Oscaroch?

Najvýznamnejší večer filmového Hollywoodu, ktorý tento rok pripadne na nedeľu 26. februára, si žiada aj skvelé menu. Hviezdy, vyčerpané vyhlasovaním cien Oscar, si na ňom pochutnajú na párty zvanej Governors Ball.

20.02.2017 09:30
Šéfkuchár Wolfgang Puck Foto: ,
Šéfkuchár Wolfgang Puck pózuje s čokoládovými soškami Oscara posypanými zlatým prachom.
debata

Čo teda po tohtoročnom 89. ročníku Oscarov ochutnajú herečky a herci ako je Viola Davis, Ryan Gosling či Emma Stone?

Ako napísal spravodajský server, o jedlá sa aj tentoraz postará šéfkuchár celebrít Wolfgang Puck, ktorý vytvorí viac ako 50 pokrmov. Nebude chýbať široká škála predjedál vrátane tradičných Puckových špecialít, ako je kurací páj s čiernymi hľuzovkami podávaný v samostatných mištičkách a pokrytý maslovým listovým cestom, zapečené cestoviny so syrom či údený losos na krekri v tvare sošky Oscara.

Medzi novinky tento rok šéfkuchár zaradil napríklad korenené marocká rebierka s parmezánovým liatym koláčom v tvare prepletených dážďoviek, tacos z kolokázie jedlej s krevetami, mangom, avokádom a majonézou z údených čili papričiek, halušky s dusenými hubami a smotanou ochutenou kešu orechmi či homárovo-kukuričný ​​hotdog.

Chýbať nebudú ani tradičné zlatom poprášené cukrovinky či domáce praclíky, alebo tri rôzne druhy šalátov vrátane šalátu z mladej červenej repy s jogurtom s kozím syrom.

Puck novinárom povedal, že na menu bude niečo pre každého, vrátane vegánskych možností, ako sú cestoviny ochutené mrkvovou šťavou, či mrazené lahôdky pripravené pomocou tekutého dusíka. Pri vymýšľaní pokrmov sa šéfkuchár Puck nechal inšpirovať rôznorodou kuchyňou Los Angeles, ktorá odráža rozmanitosť filmov, ktoré boli v tomto ročníku nominované.

Počas veľkej udalosti budú celebrity upíjať šampanské Piper-Heidsieck, víno Francisa Forda Coppolu a koktaily miešané z whisky The Hilhaven Lodge. Chýbať nesmie občerstvenie na ľade vrátane suši, krabov či havajského šalátu zo surových rýb.

Puck plánuje použiť miestne suroviny a ingrediencie, a samozrejme plody mora z trvalo udržateľných zdrojov, aby nakŕmil 1500 hostí. Všetko jedlo, ktoré sa nezje či nespotrebuje, daruje po akcii charite bojujúcej proti hladu Chefs to End Hunger.

debata chyba
Viac na túto tému: #kuchyňa #Oscar #menu #delikatesa #Wolfgang Puck

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...