Tenisky za 450 eur ako z kontajnera?! Za toto si vyslúžili poriadnu kritiku

Talianska značka Golden Goose sa po uvedení luxusných tenisiek prelepených širokou páskou, ktoré sa majú javiť ako obnosené, dočkala kritiky, napísal denník The Guardian.

23.09.2018 15:51
debata (14)

Módny trend obnosenia a opotrebovania už nikoho nezarazí a je populárny, ale topánky za 530 dolárov (450 eur) podľa niektorých amerických užívateľov sociálnych sietí fetišizujú chudobu a vyvolávajú tak pohoršenie.

Kritici poukazujú na krutú iróniu, že niektorí ľudia si môžu dovoliť kúpu takéhoto páru tenisiek, ktorý vyzerá ako topánky tých, čo ich musia nosiť do roztrhania a rozhodne ich pritom nenapadne považovať to za prejav módy.

„Myslím, že vrchol kapitalizmu je predávať za 530 dolárov topánky, ktoré vyzerajú ako topánky tých, čo si novú obuv dovoliť nemôžu,“ napísal jeden z užívateľov sociálnych sietí.

Iní poukazujú na to, že značka Golden Goose vyrába podobné tenisky dlhé roky a nie je nad čím sa pohoršovať. Podobnú reakciu vyvolal aj iný model tenisiek tej istej spoločnosti už pred dvoma rokmi. Firma vtedy reagovala vyhlásením, že „s hrdosťou poukazuje na svoju pionierske úlohu v rozmachu opotrebovaného vzhľadu, ktorý je jedným z najväčších súčasných módnych trendov“.

O novom modeli spoločnosť tvrdí, že má „vzdať hold skateboardovej kultúre západného pobrežia (USA)“.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #trend #tenisky #opotrebovanie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...