Pre jeho 'lederhose' ho milovala smotánka. Teraz ho čaká basa za drogy!

Mníchovský módny návrhár a krajčír Daniel Fendler, obľúbenec tamojšej spoločenskej smotánky, pre ktorú šil tradičné odevy, bol odsúdený na 5,5 roka väzenia za obchodovanie s drogami.

17.10.2018 15:13
debata

Omamné látky dovážal podľa denníka Bild aj z Českej republiky. Za mrežami však výrobca dirndlov a kožených nohavíc (Lederhose) pravdepodobne ešte neskončí, pretože ho čaká odvykacia kúra, ktorá môže trvať až dva roky.

Tridsaťosemročný muž drogami zásoboval mníchovskú homosexuálnu scénu, informujú v týchto dňoch bavorské spravodajské servery k rozsudku, ktorý podľa nich padol už minulý piatok. Rozsudok je právoplatný, pretože krajčír z okresu Rosenheim ho prijal ešte v súdnej sieni.

Denník Süddeutsche Zeitung napísal, že Fendler bol odsúdený konkrétne za nezákonný dovoz omamných látok vo väčšom než malom množstve. Za tento čin hrozí až sedemročné väzenie.

Fendler ale možno do väzenia vôbec nenastúpi. Súd mu nariadil, aby hneď nastúpil na protidrogovú liečbu. Jeho právny zástupca Roland Autenrieth povedal, že terapia by mohla trvať až dva roky a potom môže byť zvyšok trestu zmenený na podmienečný. Fendler chce teraz údajne žiť život bez drog.

Pri domovej prehliadke v decembri 2017 polícia u Fendlera našla takmer 170 gramov metamfetamínu, ktorému sa v Nemecku hovorí crystal speed alebo crystal meth a v Česku pervitín. Od tej doby bol módny návrhár vo vyšetrovacej väzbe. Už na začiatku procesu sa k svojim prehreškom priznal a obšírne sa rozhovoril o svojom neusporiadanom živote.

„Žil som z 1000 eur na mesiac. Nájomné a tlak boli ohromné. Šil som po nociach, sotva som spal,“ opisoval svoju životnú situáciu. Aby to vydržal, bral pervitín a v nastúpenom omámení mal často nechránený sex.

Nakoniec sa z neho stal pašerák drog. Podľa Bildu na začiatku procesu priznal šesť jázd z Českej republiky, prokuratúra mu ich dosvedčila desať. Gram pervitínu potom predával za 180 eur. „S každým na zozname zákazníkov som mal sex,“ priznal ďalej a uviedol, že od 18 rokov je HIV pozitívny. Krajčírstvo od jeho zatknutia prevádzkujú jeho matka a doterajší zamestnanci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #pašovanie #dizajnér #odsúdenie #Daniel Fendler #dirndl

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...