Šokujúce! Kardashianky, Perry či Neymar majú milióny falošných sledovateľov

Influenceri? Internetové celebrity? Áno, ale zďaleka nie také obrovské, ako ste si mysleli. Najnovší prieskum poriadne šokoval aj nepríjemne prekvapil.

12.08.2019 08:20
debata
Moderátorka Ellen DeGeneres má údajne najviac... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
hviezdy a tenisky - Ellen DeGeneres Moderátorka Ellen DeGeneres má údajne najviac falošných sledovateľov v kategórii šoubiznisu.

Spoločnosť ICPM uskutočnila prieskum účtov slávnych internetových osobností, ku ktorým na sieti Instagram vzhliadajú milióny užívateľov. A zistila, že aj pri najslávnejších menách sú počty falošných sledovateľov, teda umelo vygenerovaných účtov, za ktorými sa neskrýva reálny užívateľ, poriadne vysoké.

ICPM rozdelila svoj prieskum do viacerých kategórií, pričom najviac nepochybne zaujala kategória šoubiznisových osobností. Na prvé miesto sa podľa jej prieskumu prebojovala moderátorka Ellen DeGeneres, ktorá má údajne podľa výpočtov až 49 percent falošných sledovateľov (tzv. fake followers). Pri počte 75 miliónov užívateľov, ktoré ukazuje oficiálny instagramový účet, by to malo byť teda až takmer 37 miliónov účtov!

Futbalistu Toniho Kroosa údajne sleduje až 51... Foto: SITA/AP, Frank Augstein
Toni Kroos Futbalistu Toniho Kroosa údajne sleduje až 51 percent falošných followerov.

V prvej desiatke šoubiznisových osobností sa objavili aj mená ako Kourtney a Khloe Kardashian, teda sestry slávnej Kim Kardashianovej. Prvá menovaná má údajne až 46 percent falošných sledovateľov a jej sestra len o tri percentá menej. V zozname sú však aj speváčky Ariana Grande a Taylor Swift so 46 percentmi či ich kolegyne Miley Cyrus a Katy Perry so 45 a 44 percentmi.

V celkovom zozname osobností sa však do prvej desiatky prepracovali štyria zástupcovia šoubiznisu a zvyšok tvoria športové osobnosti. Reč je o futbalistoch, medzi ktorými nechýba napríklad Luka Modric (49 % falošných sledovateľov) alebo Neymar (46 %). Kráľom rebríčka, ktorý prekonal dokonca aj DeGeneresovú, je nemecký futbalista Toni Kroos. Falošných sledovateľov má vraj 51 percent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Ellen DeGeneres #Ariana Grande #falošný #Kourtney Kardashian #pravý #influencer #sledovateľ

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...

+ Vyvážená strava a dostatok odpočinku zlepšia vaše zdravie.
Finančná príležitosť sa ukáže, keď sa to najmenej...