Schody v Bronxe z filmu Joker sa stali turistickou atrakciou

Schody v newyorskom Bronxe, ktoré sa objavili v úspešnom filme Joker, sa v uplynulých týždňoch stali turistickou atrakciou.

29.10.2019 12:00
debata
zväčšiť Záber na herca Joaquina Phoenixa v snímke Joker. Foto: SITA/AP, Niko Tavernise
Záber na herca Joaquina Phoenixa v snímke Joker. Záber na herca Joaquina Phoenixa v snímke Joker.

Obyvatelia štvrte sa tak musia denne vyrovnávať s náporom turistov, ktorí sa pokúšajú napodobniť filmovú scénu alebo sa tam len fotia. Niektorí dokonca na miesto medzi dvoma budovami na Shakespeare Avenue prichádzajú v kostýmoch.

Prísť na tieto schody je „skutočne pohlcujúce“, vyjadril sa Oliver Bonallack z anglického Brightonu. „V skutočnosti nikdy nezažijete film z prvej ruky. Cítim, že je to veľmi ikonické,“ dodal.

zväčšiť Turisti pózujú na schodoch medzi dvoma... Foto: SITA/AP, Bebeto Matthews
Joker, schody, miesto, turisti Turisti pózujú na schodoch medzi dvoma budovami, ktoré sa nachádzajú v Bronxe a na ktorých bola nakrútená jedna zo scén filmu Joker.

Nie každý však zdieľa podobné nadšenie. „Žijeme v tejto štvrti, uberá nás to o čas, všetkých nás to obťažuje,“ vyjadrila sa Cathyrine Spencer z Bronxu, ktorá musí podľa vlastných slov každý deň cestou po schodoch obchádzať množstvo ľudí.

Titulná postava v podaní Joaquina Phoenixa v snímke tancujúc schádza dole schodmi v červenom obleku a s typickým klaunovským mejkapom.

zväčšiť Muž pózuje na schodoch medzi dvoma budovami,... Foto: SITA/AP, Bebeto Matthews
Joker, schody, miesto, turisti Muž pózuje na schodoch medzi dvoma budovami, ktoré sa nachádzajú v Bronxe a na ktorých bola nakrútená jedna zo scén filmu Joker.
debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #schody #Joker

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...