Victorii Beckhamovej sa v biznise nedarí: Strata vyše 12 miliónov libier!

Žiadne dobré správy. Dizajnérka a niekdajšia hudobná hviezda Victoria Beckham sa vo svojom podnikaní s úspechom akosi nestretáva. Aspoň nie tým finančným.

28.11.2019 14:45
debata (3)
Dizajnérka Victoria Beckham pózuje fotografom v... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Dizajnérka Victoria Beckham pózuje fotografom v Londýne. Dizajnérka Victoria Beckham pózuje fotografom v Londýne.

Módna značka Victorie Beckhamovej vykázala v minulom roku opäť stratu, keď dopyt po luxusnom oblečení bývalej speváčky dievčenskej skupiny Spice Girls stagnuje.

Ako informuje server BBC, spoločnosť Victoria Beckham Limited nevykázala zisk od svojho založenia v roku 2008 a vlani jej strata predstavovala 12,3 milióna libier. Tržby sa dokonca znížili o 16 percent na 35 miliónov libier. Predseda správnej rady Ralph Toledano uviedol, že predaj oblečenia a doplnkov sa po rokoch rastu ustálil. „Výkon bol v súlade s očakávaním, takže nie sme prekvapení. Náš cieľ je dosiahnuť ziskovosti čo najskôr,“ povedal obchodnému časopisu Business of Fashion.

Beckham prvýkrát predstavila svoju značku v roku 2008 kolekciou luxusných odevov. Teraz predáva značkové oblečenie a doplnky vo viac ako 400 obchodoch po celom svete. Hoci od módnych odborníkov a kritikov zvyčajne Victoria Beckham žne za svoj štýl obliekania pochvalné kritiky, jej módna značka sa roky potýka s finančnými ťažkosťami. Aj to ju prinútilo, aby na začiatku tohto roka v rozhovore s Financial Times povedala, že jej módna značka nie je „márnivým projektom“.

Dizajnérka Victoria Beckham po prehliadke... Foto: SITA/AP, Ian West
Victoria Beckham Dizajnérka Victoria Beckham po prehliadke kolekcie svojej značky na sezónu Jar/Leto 2019.

„Ak chcem, aby tu značka zostala aj po desiatich, 20, 30, 40 rokoch, potrebujem, aby bola v rovnováhe a potom aby bola zisková,“ povedala FT. „Sme na správnej ceste, ale nestane sa to zajtra,“ dodala. Spoločnosť sa snaží zlepšiť svoj výkon, okrem iného aj tým, že spustila vlastný rad kozmetiky, dohodla sa na partnerstve s firmou Reebok a znížila ceny. Trápi ju však slabý dopyt od veľkoobchodov, čo malo negatívny dopad na minuloročný výkon.

Victoria Beckham kontroluje módnu značku so svojím manželom, bývalú hviezdou futbalového klubu Manchester United Davidom Beckhamom, prostredníctvom firmy Beckham Brands Holdings. Skupina spravuje tiež Beckhamove reklamné zmluvy a podiel vo futbalovom klube Inter Miami. Tiež celý holding sa vlani prepadol do straty, ktorá predstavovala 1,6 milióna libier po zisku 12,3 milióna libier predvlani.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #zisk #Victoria Beckham #dizajn #strata #značka

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...