Múzeum alkoholickej 'opice' v Záhrebe láka na humor, no chce aj vystríhať

V chorvátskej metropole Záhrebe začalo na začiatku decembra prevádzku múzeum alkoholovej "opice".

30.12.2019 08:00
alkohol, opica, opitosť Foto:
... a potom sa zobudiť s opicou...V múzeu v Záhrebe nájdete dôsledky.
debata

Jeho duchovným otcom je študent Rino Duboković, ktorého k jeho založeniu inšpirovalo rozprávanie zábavných historiek z opileckých rán medzi priateľmi, napísal server americkej televízie CNN.

Medzi exponátmi sú napríklad predmety, ktoré ľudia pri sebe nevysvetliteľne našli po prehýrenej noci. Návštevníkom je tiež k dispozícii miestnosť, kde si môžu vyskúšať svoje reflexy potom, čo si nasadia špeciálne okuliare simulujúce opitosť. V interaktívnej časti sa potom môžu podeliť o svoje najlepšie a najhoršie zážitky z opice.

Príslušne tematicky zameraný je tiež múzejný butik, ktorý predáva barové aktivity, ako sú napríklad šípky, alebo stolovú hru „drunkopoly“.

Duboković CNN povedal, že cieľom inštitúcie, ktorú sám nazýva skôr „konceptom na skúšku“, nie je oslavovať nadmernú konzumáciu alkoholu, ale fyzicky predstaviť rôzne zážitky z opice. „V budúcnosti chceme ľudí upozorňovať aj na zlé veci spojené s alkoholom,“ povedal.

Ohlasy na nové múzeum sú podľa neho zatiaľ pozitívne a Duboković dúfa, že sa ho časom podarí rozšíriť a premeniť v stále zariadenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #opica #múzeum #záhreb #opitosť

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...