Najlepšie reklamy Super Bowl stavali na nostalgii a humore: Tieto stoja za to!

Tvorcovia reklám vysielaných počas Super Bowlu, teda finále zámorskej ligy amerického futbalu (NFL), sa podobne ako v minulom roku vyhli kontroverzným témam.

03.02.2020 11:51
Raper a spevák Lil Nas X (vľavo) a dídžej Diplo... Foto: ,
Raper a spevák Lil Nas X (vľavo) a dídžej Diplo sa zišli na Super Bowl. Lil Nas X účinkoval v reklame na čipsy Doritos.
debata

Spoločnú líniu narušili podľa denníka The New York Times len spoty volebných kampaní republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa a demokrata Michaela Bloomberga.

Cena za tridsaťsekundovú prezentáciu, ktorú videlo odhadom vyše sto miliónov ľudí, sa tento rok vyšplhala až na 5,6 milióna dolárov. Komentátori sa zhodujú, že reklamy sa väčšinou niesli v ľahkom a jasnom duchu. Podľa televízie CNN ale diváci zrejme nevideli žiadnu reklamu, o ktorej by sa hovorilo aj v nasledujúcich rokoch, ako to bolo v roku 1984 s ohlásením počítača Macintosh spoločnosťou Apple. CNN si rovnako položila otázku, či sa vzhľadom k veľkým očakávaniam zadávateľov reklamy takáto prezentácia oplatí.

1. Reklama Google o pamätaní na životnú lásku

Jednou z veľkých tém reklám tohtoročného Super Bowlu bola nostalgia, keďže spoločnosti ponúkajúce svoje produkty dávali na obdiv, že milujú osemdesiate a deväťdesiate roky. To je príklad okrem iného spoločnosti Cheetos, ktorá na propagáciu svojich zanechávajúcich na rukách oranžovej stopy využila rappera MC Hammera a jeho hit Can't Touch This. Squarespace, ktorá ponúka tvorbu webových stránok, zasa poslalo herečku Winonu Ryderovú do Winony v štáte Minnesota, kde sa narodila.

Mnohí zadávatelia reklamy nostalgiu spojili ešte so sentimentálnosťou, ako New York Life Insurance či spoločnosť WeatherTech, ktorá žiadala o príspevky pre liečbu rakoviny u domácich maznáčikov. Rovnaký recept podľa The New York Times použila aj spoločnosť Google, v ktorej spote 85-ročný starý otec jedného zo zamestnancov hľadá možnosti, ako si zapamätať svoju životnú lásku Lorettu.

2. Bill Murray opakuje scénu z kultového filmu Na hromnice o deň viac

Ďalšou témou tohtoročných reklám bolo streamovanie. V mene streamovacej spoločnosti Hulu vystúpil Tom Brady, hráč New England Patriots, ktorý vo spote divákom pripomenul, že je čas sa rozlúčiť s televíziou tak, ako ju doteraz poznáme.

Ani tento rok podobne ako v minulosti nechýbala na pivo Bud Light, ktoré doplnila novinka v podobe alkoholickej ochutenej limonády Bud Light Seltzer.

Reklamný priestor využili aj filmové štúdiá, ktorá predstavila ochutnávky snímok, ako sú posledný diel akčnej ságy Rýchlo a zbesilo, ďalšia časť animovaného filmu s Mimonmi alebo bondovku Nie je čas zomrieť.

3. Tancujúci Lil Nas X v reklame na Doritos

Do politických vôd zamierili len reklamy kampaní Trumpa a Bloomberga. Trumpová kampaň investovala hneď do dvoch 30-sekundových blokov, čo tím prezidenta stálo vyše 11 miliónov dolárov. Jeden zo spotov v prospech Trumpa sa venoval Alice Johnsonovej, ktorá bola kvôli drogovým deliktom odsúdená na doživotie bez možnosti podmienečného prepustenia. Trump žene, ktorá za mrežami strávila vyše 20 rokov a za ktorú sa osobne prihovorila celebrita amerických televíznych reality šou Kim Kardashian, udelil v roku 2018 milosť.

Bloomberg, ktorý sa uchádza o prezidentskú nomináciu demokratov, sa zameral na kontrolu strelných zbraní, čo je v USA medzi priaznivcami a odporcami zbraní kontroverzná téma.

4. Sylvester Stallone a Chris Rock v reklame
5. Maisie Williams v reklame na ekologický automobil Audi
6. Jimmy Fallon a John Cena v reklame na pivo
7. Bryan Cranston v reklame na Mountain Dew inšpirovanej filmom Žiarenie
8. Typickí Američania podľa Budweiser
9. Trailer na novú bondovku Nie je čas umrieť
10. Trailer na film Top Gun: Mawerick
debata chyba
Viac na túto tému: #Google #reklama #retro #Super Bowl #michael bloomberg #nápad #Donald Trump #nostalgia

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...