Keanu Reeves sa ocitol v ukrajinskej učebnici dejepisu. Všimli si ho po 2 rokoch!

Kanadský herec Keanu Reeves sa trochu prekvapivo objavuje na stránkach ukrajinskej učebnice dejepisu, upozornil anglojazyčný list Kyiv Post na svojom webe.

07.02.2020 15:19
Herec Keanu Reeves na svetovej premiére filmu... Foto: ,
Herec Keanu Reeves na svetovej premiére filmu Toy Story 4.
debata

Kniha určená žiakom vyšších ročníkov obsahuje aj slávnu fotografiu Obed na vrchole mrakodrapu z roku 1932, ktorá má ilustrovať medzivojnové obdobie v Spojených štátoch amerických. K jedenástim stavebným robotníkom, ktorí práve obedujú na nosníku s nohami voľne visiacimi vo výške 260 metrov nad zemou, ale v učebnicové verzii ktosi pridal ešte dvanástu postavu: hrdinu filmovej série John Wick.

Použil pri tom fotografiu z roku 2010 nazvanú Sad Keanu (Smutný Keanu). Na virálnej snímke, ktorá sa začala šíriť na internete s rôznymi žartovnými „vylepšeniami“, paparazzi zachytil zachmúreného herca sa sendvičom na lavičke v parku.

Kyiv Post dodal, že učebnice bola vydaná predvlani a školy ju používali dva roky, než si konečne všimli pridanú postavu na slávnej fotografii. Autor knihy a nakladateľstvo sa ale nezhodli v názore, či sa do diela vlúdila chybička.

Iryna Krasucká z nakladateľstva Orion, ktoré učebnicu vytlačilo, povedala denníku, že chyba nastala vo výrobe. Autor, profesor histórie Ihor Ščupak, naopak tvrdí, že upravený záber vložil do učebnice schválne, aby otestoval študentov, ako starostlivo knihu študujú.

„Keď mi výtvarník, ktorý pracoval na ilustráciách v učebnici, ukázal fotografiu s Reevesom, najprv som tento maličký detail ani nezaznamenal. Keď som si to uvedomil, rozhodol som sa snímku ponechať,“ napísal na Facebooku. Snažil sa vraj, aby učebnica bola „interaktívnejšia“ vzhľadom na to, že súčasné deti „veľmi nečítajú, ale dávajú prednosť obrázkom“. (Záber si pozrite tu.)

Niektorých kritikov ale toto vysvetlenie nepresvedčilo a naďalej sa domnievajú, že „sfalšovaný“ obrázok nemá v učebnici určenej žiactvu čo robiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #učebnica #Keanu Reeves #Ukrajina #dejepis #koláž

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...