Pokorili jednu miliardu! Hit kapely a-ha, ktorý pripomína mladosť, boduje...

Hit Take On Me nórskej popovej kapely a-ha na portáli na zdieľanie videí YouTube pokoril hranicu miliardy zhliadnutí.

21.02.2020 11:35
Spevák skupiny a-ha, Morten Harket na zábere z... Foto: ,
Spevák skupiny a-ha, Morten Harket na zábere z roku 2018.
debata

Podľa spravodajskej televízie CNN ide o len druhý hit z 80. rokov minulého storočia, ktorému sa to podarilo. Tým prvým bol song Sweet Child O'Mine od americkej rockovej skupiny Guns N' Roses.

Videoklip nórskej trojice mal v piatok nadránom už vyše 1,002.000.000 zhli­adnutí. Skupina na Twitteri a Facebooku poznamenala, že bez svojich fanúšikov by magickú hranicu nikdy neprekonala.

Miliardový míľnik na YouTube prekonali aj ďalšie slávne piesne, napríklad Bohemian Rhapsody od The Queen alebo Smells Like Teen Spirit od Nirvany. Ako prvému sa to v roku 2012 podarilo videoklipu k songu Gangnam Style juhokórejského speváka Psy. Ten dnes na počítadle registruje už viac ako 3,5 miliardy zhliadnutí.

Kapela a-ha má tento rok 28. októbra v pražskej O2 aréne odštartovať svoje európske turné venované 35. výročiu vydania jej najslávnejšieho albumu Hunting High and Low, z ktorého celosvetový hit Take On Me pochádza. Megahit sa dočkal mnohých coververzií ďalších slávnych kapiel, vrátane legiend ako sú Metallica alebo Weezer.

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #rekord #YouTube #A-ha #miliarda

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...