Prvá svadba na štadióne! Nevesta aj ženích sú skalní slovanisti, splnil sa im sen

Už pred rokmi ich spojila futbalová vášeň a láska k športu na zelenom trávniku. V sobotu večer svoj vzťah spečatili na mieste vraj doslova vysnívanom. Na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave, kde sa odohrala pravdepodobne prvá futbalová svadba v slovenskej histórii.

08.08.2020 23:51 , aktualizované: 09.08.2020 11:33
debata (8)
Mladomanželia Žaneta a Bekim Kjazimiovci počas... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Žaneta a Bekim Kjazimiovci Mladomanželia Žaneta a Bekim Kjazimiovci počas svojho veľkého dňa na bratislavskom futbalovom štadióne.

Mladomanželia Žaneta a Bekim Kjazimiovci vyhrali v súťaži možnosť svadobnej hostiny v reprezentatívnych kongresových priestoroch moderného športového svätostánku. Otázka, kto by túžil po veľkom dni s výhľadom na šťavnato zelený futbalový trávnik, v ich prípade bola zodpovedaná okamžite. „Sme skalní fanúšikovia ŠK Slovan Bratislava a túžili sme po tejto svadbe a na tomto štadióne. Som veľmi rada, že nám to vyšlo a vyhrali sme ju,“ komentovala pred médiami spokojná nevesta.

VIDEO zo svadby tu:

Video

„Zapojila som do toho všetky moje kamarátky a jedna z nich to pre mňa vyhrala. Teraz bude rad na nej,“ pokračovala so smiechom nevesta. „Je to tu celé krásne, aj vnútorné priestory sú naozaj jedinečné a čo sa týka vonkajšku, v kombinácii s tým celým ide o neopísateľnú atmosféru. Pokiaľ je niekto aj fanúšikom futbalu, tak je to nezabudnuteľný zážitok,“ doplnila ešte pre médiá Žaneta Kjazimi.

Za cudzokrajne znejúce priezvisko vďačí svojmu dlhoročnému partnerovi a od soboty aj manželovi Bekimovi. Jeho otec pochádza z Macedónska, Bekim sa narodil už na Slovensku a jeho spevavá slovenčina a nákazlivo sympatický prejav prekvapil aj prítomných zástupcov médií. Bekim Kjazimi v minulosti sám hrával futbal.

Mladomanželia Žaneta a Bekim Kjazimiovci si...
Generálny riaditeľ ŠK Slovak Ivan Kmotrík...
+6Mladomanželia Žaneta a Bekim Kjazimiovci (v...

Dvojica už má spolu synčeka, ktorý v piatok oslávil druhé narodeniny. „Samozrejme, je tu s nami. Nevedeli sme ho dostať z tanečného parketu,“ zasmiala sa spokojná mamička. Na otázku, či aj v synovi už pestujú lásku k futbalu, odpovedali ako čerstvo zaľúbení manželia – zhodne. A áno. Hrdý otec tiež dodal, že syn už má svoj prvý dres a trénuje poctivo s otcom. „Bude po tatkovi!“

Ako sa priznala jeho manželka Žaneta, aj ona si neraz kopla do lopty, najmä na základnej škole. „Teraz už nie, ale k športu mám blízko. Myslím si, že som športovo nadaná,“ vysvetlila a pred objektívmi predviedla aj ukážku. V strieborných špicatých lodičkách priamo na veľkolepo nasvietenom trávniku a za pokriku svadobných hostí, ktorí sa na dvojicu prizerali z tribúny.

zväčšiť Mladomanželia Žaneta a Bekim Kjazimiovci (v... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Žaneta a Bekim Kjazimiovci Mladomanželia Žaneta a Bekim Kjazimiovci (v strede) s gratulantmi Vladom Weissom mladším (vľavo) a Ivanom Kmotríkom mladším.

Práve uprostred štadióna sa konalo aj najväčšie prekvapenie organizátorov pre mladomanželskú dvojicu. Za tónov hudby im približne o deviatej hodine večer premietli video z fotografických záberov, o ktoré sa tajne postarali organizátori v spolupráci s rodinou. Následne prišiel zablahoželať Žanete a Bekimovi generálny riaditeľ ŠK Slovan Ivan Kmotrík mladší. Ako prekvapenie si pripravili tiež prítomnosť futbalistu Vladimíra Weissa mladšieho. Obaja svadobčania pri jeho príchode s nadšeným smiechom začali tlieskať a, samozrejme, si na záver krátkeho programu urobili aj niekoľko fotografií.

Futbalovú atmosféru a nadšenie, ktoré vraj panuje v celej blízkej rodine a medzi kamarátmi, si budú môcť užívať aj naďalej. Ako jeden zo svadobných darov totiž dostali aj permanentku na futbalové zápasy. „Lavice sme tu vysedávali už predtým, teraz budeme ešte radšej,“ komentoval ženích.

My len dodávame, že to určite bude mať špeciálnu príchuť. Už navždy totiž pôjde o spomienku svadobnú.

Národný futbalový štadión chce prvou svadbou založiť tradíciu, v ktorej bude pokračovať každý rok. Vo VIP priestoroch štadióna sa bežne konajú komerčné spoločenské podujatia, firemné akcie či konferencie a do budúcna sa tam určite budú konať aj svadby. Svadbu s prenájmom priestorov za 1 euro však štadión vyžrebuje a zorganizuje vždy iba raz za rok. Tento rok sa žrebovania zúčastnilo takmer 30 budúcich manželských párov. Žrebovanie sa uskutočnilo priamo v priestoroch štadióna, pričom na všetko dohliadal notár.

VIP priestory Národného futbalového štadióna majú kapacitu až 1400 osôb a dajú sa rozdeliť na päť menších funkčných celkov so samostatným vstupom a zázemím. Variabilita využitia priestorov umožňuje zastrešiť event pre 12 hostí, ale aj pre 1400. Multifunkčné priestory ponúkajú panoramatický výhľad na hraciu plochu štadióna, LED obrazovky ovládateľné z réžie, svetelné scény, klimatizáciu, wifi, vlastné bary či priestory pre coffee break. (SITA)

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #svadba #Vladimír Weiss ml. #Národný futbalový štadión #Ivan Kmotrík ml.

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...