Sexuálne obťažovanie po škótsky? Známy gajdoš sa sťažuje, toto mu robia ženy

Jeden z najznámejších škótskych gajdošov Willie Armstrong si v rozhovore so stanicou BBC posťažoval, že je často terčom sexuálneho obťažovania.

27.11.2020 11:20
debata (1)
Gajdoš Willie Armstrong z formácie Red Hot... Foto: JPI Media / / SWNS / Profimedia
Gajdoš Willie Armstrong z formácie Red Hot Chilli Pipers. Gajdoš Willie Armstrong z formácie Red Hot Chilli Pipers.

Môže za to tradičná súčasť škótskeho kroja, pánska sukňa zvaná kilt. Ženy sa podľa Armstronga totiž často chcú presvedčiť, či pod ňou má spodnú bielizeň.

Nevhodné správanie sa zo strany žien Armstrong podľa svojich slov zažíva už od detstva. Ženy sa mu snažia pod kilt pozrieť, bežne sa snažia odfotiť, čo pod sukňou má, a niekoľkokrát ho aj obchytkávali. „Je to absolútne neprijateľné,“ uviedol člen gajdošskej skupiny Red Hot Chilli Pipers.

V rozhovore s BBC si Armstrong zároveň posťažoval, že sťažnosti mužov na sexuálne obťažovanie spoločnosť často neberie vážne. Rad Škótov, ktorí nosia tradičný kroj, pritom podľa neho zažíva to isté čo on. „Je to stále dookola: ‚Ste naozajstný Škót?‘ Ženy sa tak v podstate pýtajú, či máte spodnú bielizeň, alebo nie,“ povedal hudobník a vyzval, aby si ľudia predstavili, čo by sa dialo, keby rovnakú otázku položil muž žene.

Fotenie či filmovanie intímnych partií cudzích ľudí, takzvaný upskirting, sa stal v Škótsku trestným činom už v roku 2009. Vlani sa pridali aj Anglicko a Wales. Osobitný zákon tak nemá už len Severné Írsko. Drvivou väčšinou obetí upskirtingu sú však ženy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Gajdoš #Škótsko #sexuálne obťažovanie #kilt

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...