Syna ruského miliardára vyhodili z vysokej školy: Otec ho poslal do armády!

Údiv až šok v ruských médiách vyvolala správa, že potomok jedného z najbohatších Rusov Alexeja Mordašova si odsluhuje povinnú službu v armáde.

13.01.2021 15:04
Russia State Council Meeting Foto: ,
Ruský miliardár Alexej Mordašov na archívnom zábere.
debata (2)

Stalo sa tak potom, čo oligarchovho syna vyhodili z moskovskej vysokej školy. „Nikitu Mordašova poslal do armády jeho otec, pretože synovi sa nechcelo študovať,“ napísal podnikateľský denník RBK s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

Mordašova mladšieho v lete vyhodili z Vysokej školy ekonomickej. Bohatý následník podľa časopisu Forbes študoval odbor, za ktorý sa na fakulte svetovej politiky a ekonomiky platí, ale štúdium „verejnej politiky a sociálnych vied“ ho zjavne nebavilo, aspoň podľa chabého študijného skóre 2,6 (desať je na škole maximom).

„Otec mu povedal, nech teda ide slúžiť (do armády),“ opísal pre noviny nemenovaný priateľ Mordašova juniora. Informáciu o odchode do armády potvrdil Forbesu aj ďalší zdroj, ktorý tiež trval na anonymite.

Oceliar Alexej Mordašov spolu so svojou rodinou patrí k najväčším ruským boháčom s majetkom odhadovaným v rozmedzí 17 až 23 miliárd dolárov. Podnikateľ predvlani odovzdal Nikitovi a jeho bratovi Kirillovi, ktorým mali vtedy 18 a 19 rokov, väčšinový podiel v spoločnosti Nordgold ťažiacej zlato, ako aj svoj podiel v cestovnej kancelárii TUI. Celková hodnota týchto aktív sa odhadovala na 3,5 miliardy dolárov. Miliardár vysvetľoval, že chce, aby sa synovia naučili podnikať.

Nikita a Kirill pochádzajú z miliardárovho druhého manželstva. So synom Iljom (33) z prvého manželstva sa vraj dávno nestýka. Ďalších troch potomkov má s treťou manželkou, poznamenal server Newsru.com.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #armáda #štúdium #miliardár #Alexej Mordašov

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...