Krásna a jediná ruská kozmonautka ako Barbie! Má inšpirovať dievčatá, aby žili svoj sen

Jediná žena, ktorá momentálne pôsobí v ruskom kozmonautickom zbore, sa stala "predlohou" pre nový model bábiky Barbie - 36-ročná Anna Kikina.

19.03.2021 00:00
debata (11)

Anna Kikina, ktorá sa stala kozmonautkou v roku 2012, sa stala „predlohou“ pre nové modely bábik Barbie, ktoré spoločnosť Mattel uvádza na trh v rámci kampane „Môžete byť kýmkoľvek chcete“. Jej cieľom je inšpirovať dievčatá po celom svete, aby si zvolili povolanie podľa vlastných snov.

Ruská kozmonautka Anna Kikina (36)  s Barbie,... Foto: Profimedia
Anna Kikina Ruská kozmonautka Anna Kikina (36) s Barbie, ktorá nesie jej podobu.

„Najobľúbenejšia bábika na svete naďalej inšpiruje dievčatá, aby nasledovali svoje najdivokejšie sny a jasne ukazuje, že každá z nich sa môže stať, kým chce! Barbie predstavuje bábiku, ktorá stelesňuje obraz Anny Kikiny, jedinej ženy v kozmonautickom zbore Roscosmosu,“ oznámila ruská štátna vesmírna agentúra Roscosmos.

V rámci tejto kampane už k svojim zákazníčkam putovali Barbie bábiky, ktorých výrobu inšpirovali úspešné športovkyne, umelkyne či modelky. K deťom sa tak dostala bábika so vzhľadom americkej gymnastky Aly Raismanovej (foto nižšie), japonskej surferky Shino Matsua, speváčky menom Lira z Južnej Afriky, francúzskej režisérky a spisovateľky Lisy Azuelos (foto nižšie) a mnohých ďalších žien.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Barbie (@barbie)

Barbie Anna Kikina je vyrobená v dvoch modeloch – jeden má na sebe modrý letový oblek a druhý model je oblečený v ruskom skafandri, oba miniatúrne obleky zdobia aj oficiálne znaky agentúry Roscosmos.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lisa Azuelos (@lisazuelos)

Kikina na uvedenie bábiky zareagovala zdieľaním spomienok na vlastné detstvo. „Ako dieťa som nesnívala o tom, že sa stanem astronautkou. Ale, ak by som mala bábiku kozmonautku Barbie, potom by mi asi napadla aj myšlienka byť jednou z nich,“ opísala a dodala vo vyhlásení, ktoré zverejnila agentúra Roscosmos: „Nie je to tak, že každé dievča, ktoré sa hrá s takouto Barbie, bude chcieť byť kozmonautkou. Najdôležitejšie ale je, že vedia, že majú na výber – majú právo zvoliť si akékoľvek povolanie, ktoré sa im páči,“ uviedla.

Ruská kozmonautka Anna Kikina sa stala... Foto: Profimedia
Anna Kikina Ruská kozmonautka Anna Kikina sa stala inšpiráciou pre dva modely s názvom "Space Barbie".

36-ročná inžinierka, ktorá vyštudovala na Novosibirskej štátnej akadémii vodnej dopravy, je štvrtou ruskou ženou, ktorá bola vybraná na let do vesmíru. Na svoju prvú misiu, let na Medzinárodnú vesmírnu stanicu, by mala odštartovať v roku 2022. Doposiaľ sa ruskými či v minulosti sovietskymi kozmonautkami stali len štyri ženy spomedzi 124 kozmonautov, ako uvádza Daily Mail.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Barbie #Anna Kikina

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...