Neuveríte, čo slávny McCartney ukradol v čase mladosti! List, v ktorom sa ospravedlňuje, ide do dražby

Príbeh listu sa začína v roku 1958, teda v čase pred založením najslávnejšej hudobnej kapely všetkých čias.

29.03.2021 12:00
Paul´McCartney Foto: ,
Bývalý člen skupiny Beatles Paul McCartney.
debata

Do internetovej dražby ide vlastnoručne písaný list bývalého člena skupiny The Beatles Paula McCartneyho. Hudobník sa v ňom po desiatkach rokoch ospravedlňuje za krádež prikrývky rodine, u ktorej prespával s neskorším kolegom z kapely, s Georgom Harrisonom.

Príbeh listu sa začína v roku 1958, teda v čase pred založením najslávnejšej hudobnej kapely všetkých čias. McCartney a Harrison vtedy počas prázdnin stopovali po Walese a v dedine Harlech si smeli postaviť stan na miestnom statku. V noci však prišla prietrž mračien a chlapci sa premiestnili do domu rodiny Brierleyových. Zostali tam nakoniec týždeň, spriatelili sa, muzicírovali so synom rodiny a o rok sa opäť vrátili – a bez vedomia majiteľov si odniesli deku.

O ďalších 30 rokov neskôr sa McCartney v ručne písanom liste Irene Brierleyovej za svoj prehrešok z mladosti ospravedlnil v reakcii na list, v ktorom mu pani domu drobný majetkový delikt žartom pripomenula.

„Milá pani Brierleyová, konečne som dostal váš list a veľmi ma mrzí, že počujem o svojom ‚dlhu‘,“ napísal McCartney v roku 1989. „Na veselú príhodu z Harlechu si dobre spomínam a dúfam, že priložený šek naše peňažné spory vyrieši,“ napísal McCartney a priložil zmenku na 30 libier. Samotný list by mal mať hodnotu najmenej 3 000 libier, odhaduje spoločnosť Tracks, ktorá sa zameriava okrem iného na kúpu a predaj autogramov a memorábilií spojených s The Beatles.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul McCartney

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...