Šaty z posledného koncertu pred smrťou Amy Winehouse idú do dražby

V Kalifornii sa budú v novembri dražiť šaty, ktoré na sebe mala speváčka Amy Winehouse na poslednom koncerte, ktorý odohrala pred svojou smrťou.

14.10.2021 12:30
222633637 Foto: ,
Speváčka Amy Winehouse na zábere zo svojho posledného koncertu v srbskom Belehrade. Tieto šaty pôjdu do dražby a aukčný dom očakáva za ne rekordnú sumu.
debata

Čiernozelené šaty, ktoré navrhla kamarátka zosnulej hudobníčky Naomi Perry, by sa mohli predať za 15 000 až 20 000 dolárov, uviedla agentúra AFP. Speváčka, ktorú najviac preslávil druhý album Back to Black a hit Rehab, zomrela vo veku 27 rokov v júli 2011 na otravu alkoholom.

Fanúšikovia Winehouseovej budú mať tiež možnosť zaobstarať si jej knihy, gramofónové platne či kabelky. Aukcia sa má konať 6. až 7. novembra v Beverly Hills.

Spoločnosť Julien 's Auction, ktorá dražbu organizuje, v New Yorku od pondelka vystavuje výber z viac ako 800 šiat, korzetov, nohavíc, šortiek, topánok, kúskov spodného prádla, okuliarov, hudobných nástrojov, kníh a platní, ktorých celkovú hodnotu odhaduje na viac ako dva milióny dolárov.

Stanley Tucci Čítajte viac Schudol 14 kilogramov, prišiel o chuť. Tucci z komédie Diabol nosí Pradu opísal boj s rakovinou

„Je veľmi ťažké organizovať aukciu s rodičmi zosnulého dieťaťa,“ povedal AFP riaditeľ súkromnej aukčnej siene Martin Nolan. „Je to pre nich veľmi citlivá téma a dlho trvalo, než súhlasili s darovaním predmetov. Uvedomili si, že fanúšikovia, múzeá a zberatelia po celom svete budú chcieť tieto predmety vlastniť,“ uviedol Nolan.

Rodičia soulovej speváčky si podľa neho želajú, aby sa vďaka dražbe zachoval jej odkaz, a tiež dúfajú, že tak získajú financie pre Nadáciu Amy Winehouseovej, ktorá sa zaoberá bojom proti drogovým závislostiam u mladých a ich prevenciou.

Winehouseovú počas krátkeho pôsobenia na popovej scéne preslávili možno rovnako ako hudba jej osobné problémy a konfrontácie s reportérmi bulvárnych médií. O svojich skúsenostiach s drogami a alkoholom často spievala vo svojich piesňach.

Svoj posledný koncert odohrala v júni 2011 v srbskom Belehrade, kde ju z pódia vypískali fanúšikovia potom, čo bola očividne pod vplyvom alkoholu. Speváčka následne zrušila svoje turné a o mesiac neskôr zomrela. Rodáčka z Londýna získala celkovo šesť cien Grammy a v roku 2013 sa stala prvým umelcom posmrtne nominovaným na cenu Brit Awards.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #šaty #Belehrad #Amy Winehouse #posledná

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...