Držitelia Oscarov sa v Írsku dostali na poštové známky

Írska pošta vydala štyri nové poštové známky, ktoré oslavujú írskych držiteľov tohto prestížneho ocenenia.

29.03.2022 00:00
herec Daniel Day-Lewis Foto:
Herec Daniel Day-Lewis na archívnej snímke.
debata

Sú na nich filmový režisér Neil Jordan, herečka Brenda Fricker a herec Daniel Day-Lewis, gitarista Glen Hansard, česká speváčka Markéta Irglová či režisér Martin McDonagh.

Zendaya Čítajte viac Oscarová móda: Úchvatná Chastain, Zendaya ako moderná Sharon Stone. A čo si to obliekla Kristen Stewart?!

Brožúrku so štyrmi známkami, ktoré sú určené pre štandardné listové zásielky na území Írska, navrhlo dublinské štúdio Red and Grey. Zošitok oslavuje írske úspechy na Oscaroch a obsahuje fotografie z okamihu, keď si každý z víťazov na slávnostnom odovzdávaní cien prevzal svoju zlatú sošku.

Daniel Day-Lewis a Brenda Fricker získali v roku 1990 cenu za najlepšieho herca a herečku vo vedľajšej úlohe za film Moja ľavá noha. Neil Jordan zvíťazil v roku 1993 v kategórii za najlepší scenár k filmu Hra na plač. Martin McDonagh uspel v roku 2006 s najlepším krátkym hraným filmom Šestiraňák. Glen Hansard a Markéta Irglová v roku 2008 prevzali Oscara za najlepšiu filmovú pieseň Falling Slowly k nezávislému snímku Once.

oscary koláž Čítajte viac Slávna oscarová párty je späť! Alba ako moderná princezná a Wilson? Len si obzrite jej štíhlu figúru

Známkový zošitok so štyrmi oscarovými známkami je za cenu päť eur. „Nikdy som si nemyslel, že vyhrám Oscara alebo že budem na írskej známke. To je ale privilégium,“ uviedol pri odhalení nových známok Neil Jordan.

Herečka a speváčka Zendaya na červenom koberci...
Herečka Zoe Kravitz v šatách z dielne Saint...
+58Herečka Naomi Scott na vyhlásení Oscarov v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Írsko #Oscar

+ Zabudnite na stres a strach, pokúste sa to prekonať.
Budete robiť podvody, nečudujte sa keď to niekto urobí...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....