Gitara z kultovej skladby od Nirvany ide do dražby! Prekoná očakávania a trhne rekordy?

Na aukcii v USA sa bude v máji predávať gitara Kurta Cobaina, na ktorej frontman kapely Nirvana v roku 1991 hral v slávnom klipe k hitu Smells Like Teen Spirit. Informovala o tom aukčná sieň Julien's Auctions.

14.04.2022 08:00
Kurt Cobain Foto: ,
Kurt Cobain sa preslávil ako spevák a gitarista menovanej kapely Nirvana, ktorá vznikla v roku 1987.
debata

Modrá elektrická gitara značky Fender sa podľa odhadov môže predať až za 800 000 dolárov. Cobainova gitara 1969 Fender Mustang Competition sa predáva prvýkrát.

Podľa aukčnej siene priláka množstvo záujemcov, ktorí ocenia, že práve na tento nástroj hral Cobain jednu z najslávnejších piesní 90. rokov minulého storočia. „Smells Like Teen Spirit bolo zemetrasením v hudobnom vesmíre… a stalo sa jednou z najikonickejších piesní všetkých čias,“ stojí v tlačovej správe.

Dražiť sa bude aj Cobainov automobil Dodge Dart z roku 1965, ktorého cena sa odhaduje na 600 000 dolárov alebo jeho skateboard, oblečenie či najrôznejšie archívne dokumenty.

V roku 2020 sa na aukcii v Los Angeles predala za rekordných šesť miliónov dolárov Cobainova gitara Martin D18E, na ktorú hral akustický koncert, z ktorého vzišiel slávny album MTV Unplugged in New York.

Cobain spáchal samovraždu v roku 1994, mal 27 rokov. Časť výťažku za predaj jeho gitary má preto ísť na podporu charitatívnej organizácie, ktorá sa stará o ľudí s psychickými problémami.

shutterstock 1408905944 Čítajte viac 21 miliónov eur za tenisky! Za modely od zosnulého Abloha platili v aukcii šokujúce sumy
debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #Kurt Cobain #gitara

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....