Britániou zneli salvy pre kráľovnú! Fotka stará 94 rokov ukázala Alžbetu II. ako roztomilé dievčatko

Britská kráľovná Alžbeta II. vo štvrtok oslávila svoje 96. narodeniny v sídle Sandrigham v grófstve Norfolk.

22.04.2022 06:36
Britain Queens Birthday Foto: ,
Britská kráľovná Alžbeta II. na zábere z roku 2016.
debata

Pri tejto príležitosti v Londýne a Windsore zazneli čestné delové salvy a vojenské kapely zahrali pieseň „Happy Birthday“ („Veľa šťastia, zdravia“).

Kráľovnej na sociálnych sieťach k narodeninám zagratulovali viacerí členovia britskej kráľovskej rodiny a osobnosti verejného života. „Je inšpiráciou pre mnohých v Spojenom kráľovstve, krajinách Commonwealthu aj na celom svete,“ uviedol jej vnuk princ William s manželkou Catherine na Twitteri.

zväčšiť Pri príležitosti osláv 96. narodenín britskej... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
narodeniny, kráľovná, salvy Pri príležitosti osláv 96. narodenín britskej kráľovnej Alžbety II. v Londýne a Windsore zazneli čestné delové salvy a vojenské kapely zahrali pieseň "Happy Birthday" ("Veľa šťastia, zdravia")

Dvojica sa pritom v rovnaký deň však zúčastnila aj na pracovnom stretnutí s reprezentantmi komisie pre pohromy a tragické udalosti, aby zistila, akým spôsobom sa prejavuje vojenský konflikt na Ukrajine v Británii a zasahuje ľudí v núdzi.

Kráľovná Alžbeta II. na akcii Royal Horse...
Deväťdesiatpäťročná kráľovná Alžbeta II. na...
+2Britská kráľovná Alžbeta II. v dobrej nálade...

Okrem gratulácie od princa Williama prišlo aj blahoželanie od britského premiéra Borisa Johnsona, ktorý je aktuálne v Indii a v rovnaký deň dostal nepríjemnú správu. Britská vláda totiž schválila jeho vyšetrovanie pre organizovanie večierkov v čase lockdownu.

Britain Royals Čítajte viac Veľkonočná omša bez kráľovnej! William a Kate na hrade Windsor nechýbali, prvý raz ich sprevádzali aj ratolesti

Buckinghamský palác na svojom facebookovom účte pri príležitosti panovníčkiných narodenín uverejnil dve nové fotografie na jednej z nich je Alžbeta II. ako dvojročná, na druhej je vyobrazená s dvoma bielymi poníkmi. Táto fotografia bola zhotovená v marci na zámku Windsor.

Alžbeta II. je najdlhšie vládnucou panovníčkou v histórii Británie. Tento rok oslavuje platinové jubileum 70. výročie nástupu na trón. Alžbeta II. sa narodila ako Elizabeth Alexandra Mary z rodu Windsorovcov v roku 1926 v Londýne, kráľovnou sa stala 6. februára 1952. Svoje narodeniny oslavuje každý rok dvakrát. Oficiálne oslavy s tradičnou vojenskou prehliadkou Trooping the Colour sa konajú v júni, keďže vtedy je už v Londýne zvyčajne lepšie počasie. Počas uplynulých dvoch rokov sa však pre pandémiu koronavírusu nekonali v obvyklej podobe.

Britain Queen's Birthday Čítajte viac Alžbeta II. oslavuje 96 rokov! Nový záber panovníčky aj s jemným odkazom na zosnulého manžela

Kráľovnú už niekoľko mesiacov trápia problémy s pohybom a musela vynechať viacero verejných podujatí vrátane veľkonočných bohoslužieb. Tohto roku vystúpila verejne mimo svojho sídla alebo videopríhovoru iba raz koncom marca na ďakovnej bohoslužbe za princa Philipa vo Westminsterskom opátstve v Londýne.

Video
VIDEO: Takéto boli oslavy 70. výročia kráľovnej Alžbety II. na tróne.
debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #oslava #kráľovná Alžbeta II. #slávnostné salvy #Sandringham

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...