Bacardi žaluje americké aerolinky, stratili vraj koňak za viac ako 60-tisíc eur

Výrobca nápojov Bacardi zažaloval americkú leteckú spoločnosť American Airlines za to, že podľa neho stratila stovky debien s liehovinami v hodnote viac ako 65 000 dolárov.

22.04.2022 11:31
cigara, cigareta, drinh, fajčenie, alkohol,... Foto:
Koňaky a rumy sa stratili zo zásielky, ktorú mala prepraviť spoločnosť American Airlines.
debata

Pri preprave z Francúzska do Los Angeles zmizlo viac ako 400 debien koňaku a Bacardi po dopravcovi požaduje finančnú náhradu, informoval v piatok denník The Dallas Morning News.

Bacardi v žalobe uviedla, že spoločnosť odovzdala aerolinkám 24 paliet obsahujúcich 1680 debien koňaku. Keď zásielka po lete z Paríža dorazila na medzinárodné letisko v Los Angeles, chýbalo šesť paliet. Na každej palete bolo asi 70 debien alkoholu, celkovo sa teda stratilo viac ako 400 debien.

Spoločnosť Bacardi v žalobe uviedla, že chýbajúci alkohol má hodnotu cez 65 000 dolárov (60 150 eur).

Výrobca liehovín priamo neobviňuje American Airlines z krádeže francúzskeho alkoholu, aj keď v žalobe uvádza, že debny boli buď „stratené alebo ukradnuté“. Tvrdí ale, že dopravca je za stratu zodpovedný, pretože náklad bol v jeho držbe.

Spoločnosť American Airlines a ďalšie aerolinky sa od začiatku pandémie covidu-19 začali viac zameriavať na nákladnú dopravu, ktorá im pomohla nahradiť výpadok príjmov od cestujúcich.

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #žaloba #letecká doprava #Bacardi

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....