Citrónový múčnik je oficiálny dezert osláv Alžbety II. Jeho príprava? Zvládne ju vraj každý

Citrónový vrstvený múčnik so švajčiarskou roládou, mandarínkami, šľahačkou a talianskymi sušienkami amaretti sa stal oficiálnym dezertom osláv 70 rokov od nástupu Alžbety II. na britský trón.

23.05.2022 14:00
Jemma Melvin Foto: ,
Jemma Melvin pózuje so svojím dezertom, ktorý sa stal oficiálnym múčnikom osláv 70. výročia vládnutia kráľovnej Alžbety II. na tróne. Ide o Platinum Jubilee Pudding.
debata

V súťaži sa stretlo vyše 5000 dezertov, vyhral ten inšpirovaný citrónovým krémom, ktorý sa podával na kráľovninej svadbe s princom Philipom, informovala televízia BBC.

Kráľovná Alžbeta  II. na jazdeckom podujatí na...
Kráľovná Alžbeta  II. na jazdeckom podujatí na...
+2Kráľovná Alžbeta  II. na jazdeckom podujatí na...

Do súťaže sa mohol prihlásil ktokoľvek, najmladší účastník mal pritom len osem rokov a najstarší dokonca 108. Päť najlepších sa prebojovalo do finále, ktoré vysielala stanica BBC One. Ich návrhy na originálny múčnik hodnotila odborná porota a víťaza oznámila Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu a manželka princa Charlesa.

Víťazný dezert - Platinum Jubilee Pudding,... Foto: SITA/AP, Alastair Grant
Platinum Jubilee Pudding Víťazný dezert - Platinum Jubilee Pudding, ktorý sa bude pripravovať počas osláv 70. výročia vládnutia kráľovnej Alžbety II. na tróne.

Autorkou víťaznej pochúťky je Jemma Melvinová zo Southportu na severozápade Anglicka, ktorá pracuje ako copywriterka. Rovnako ako ostatní finalisti nie je profesionálna cukrárka. Pri príprave sa inšpirovala svojou babičkou, ktorá ju naučila piecť, pestúnkou, ktorú prezýva kráľovná múčnikov, a samotnou kráľovnou.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge Čítajte viac Vojvodkyňa Kate opäť zastúpila kráľovnú! To naozaj? Trúfla si na farbu, ktorá pripomína...

Dôležitou podmienkou pre súťažiacich bola jednoduchosť prípravy, recepty museli ísť vytvoriť v obvyklých domácich podmienkach bez cukrárskeho vybavenia. Usporiadatelia súťaže, ktorí pripravujú aj júnové kráľovské oslavy, dúfajú, že ľudia v celej Británii si budú víťazný citrónový dezert pripravovať doma v čase osláv. BBC zverejnila všetkých päť finálových receptov.

Oslavy 70 rokov kráľovnej Alžbety II. na tróne sa majú konať od 2. do 5. júna.

Video

VIDEO: Relácia Ide o nás s cukrárkou Petrou Tóth a koučkou Janette Šimkovou o tom, aké benefity nám prináša pečenie z mentálneho hľadiska.

Video
Jednoduchý a rýchly krém s ovocím v dvojfarebnom prevedení nám pripravila Petra Maxin.
debata chyba
Viac na túto tému: #múčnik #oslavy #súťaž #inšpirácia #citrón #kráľovná Alžbeta II. #amatér

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...