Muž prestrojený za vozíčkarku hodil tortu do Mony Lisy! Dôvod? Hlava ho neberie

V parížskom múzeu Louvre v nedeľu muž prestrojený za ženu na invalidnom vozíku hodil tortu na obraz Mony Lisy.

30.05.2022 13:02
Mona Lisa, Taliansko, da Vinci, portrér, Florencia Foto:
Portrét Mony Lisy
debata (11)

Slávne dielo od Leonarda da Vinciho chráni silné nepriestrelné sklo, a tak nebol poškodený. Útočník tvrdil, že bojuje za ochranu životného prostredia. O kurióznom incidente informovala stanica BFM TV.

„Znie mi to neskutočne, ale muž prezlečený za starú dámu vyskočil z invalidného vozíka a pokúsil sa rozbiť ochranné sklo Mony Lisy. Potom potrel sklo tortou a hádzal okolo seba ruže, než ho skrotila ochranka,“ napísal na twitteri užívateľ, ktorý bol svedkom udalosti. Zverejnil tiež video.

Shot Sage Blue Marilyn Čítajte viac Toto je najdrahší vydražený obraz 20. storočia! Od slávneho umelca so slovenskými koreňmi

Ochranka v múzeu mladého muža oblečeného v bielom, s parochňou a šatkou okolo krku, po čine vyviedla zo sály a očistila sklo postriekané šľahačkou. Keď muža vyvádzali, kričal: „Myslite na Zem. Ľudia ničia túto planétu.“

Obraz zo 16. storočia, pred ktorým sa vždy tiesnia davy turistov, bol vystavený pokusom o poškodenie aj v minulosti. V roku 2009 na obraz návštevník hodil hrnček. V roku 1974, keď bol obraz vystavený v Tokiu, žena postriekala červenou farbou svoj invalidný vozík. Protestovala tak proti absencii bezbariérového prístupu, čo jej znemožnilo si obraz pozrieť.

V 50-tych rokoch obraz poškodil útočník, ktorý ho polial kyselinou sírovou. V roku 1911 bol dokonca obraz ukradnutý, našiel sa o tri roky neskôr.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #protest #Mona Lisa #torta #Louvre

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...