37 rokov stará skladba ovláda znovu hitparády! Môže za to slávny seriál z Netflixu

Pamätá si ju dobre dnešná generácia šesťdesiatnikov či päťdesiatnikov - so skladbou Running up the hill valcovala speváčka Kate Bush hitparády v polovici 80-tych rokov. Väčším prekvapením je, že sa tak deje aj dnes...

10.06.2022 00:00
Kate Bush Press Shot preview Foto:
Speváčka Kate Bush.
debata

Hoci, ak máme byť úprimní, vlastne to až také prekvapenie nie je. Bushovej skladbe z roku 1985, ktorá bola prvým singlom jej albumu Hounds of Love, pomohol jeden z najväčších televíznych fenoménov posledných rokov. Pesničku použili tvorcovia vo štvrtej sérii seriálu Stranger Things z produkcie Netflixu, pričom jej využitie v rámci niekoľkých epizód je opakované a naozaj masívne. Dostať sa so skladbou pod kožu aj novej generácii poslucháčov nemohol byť žiaden problém. Najmä, ak vezmeme do úvahy aj fakt, že ide o jednu z najlepších piesní obdobia osemdesiatych ro­kov.

Herečka Millie Bobby Brown prišla na premiéru v...
Speváčka Lily Allen pózuje fotografom.
+12Herečka Winona Ryder a jej manžel Scott...

Ako informoval portál Deadline.com, skladba si vďaka úspechu a obrovskej sledovanosti seriálu našla cestu späť do rebríčka Billboard Hot 100 a ocitla sa na ôsmej priečke. Pre britskú umelkyňu je to vôbec prvá pieseň v TOP 10 americkej hitparády za celú jej kariéru!

„Možno ste už počuli, že na Netflixe bola nedávno vydaná prvá časť fantastickej, napínavej novej série Stranger Things, ktorá obsahuje pieseň Running Up That Hill. Mladí fanúšikovia tento film milujú a tým dostala moja pieseň úplne nový nádych a vďaka tomu sa skladba dostala po celom svete znovu do hitparád,“ napísala 63-ročná speváčka na sociálnej sieti.

Herečka Millie Bobby Brown prišla na premiéru aj v spoločnosti priateľa Jakea Bongioviho. Čítajte viac Hviezdy Stranger Things predstavili novú sériu! Brown prišla s frajerom Bon Jovim, Harbour ako šťastný ženáč

Pieseň pritom zamiešala aj poradím v domácich rebríčkoch, informovala Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. V slovenskej hitparáde singlov za minulý týždeň vyskočila priamo na 4. miesto a v Česku dosiahla na pozíciu číslo 6.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #úspech #skladba #Kate Bush #Stranger Things #hitparády

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...