Španielska kráľovná Letizia hostila polovičky lídrov NATO: Bidenová, Macronová a za Slovensko Rizman!

Na prvý pohľad možno trochu úsmevná, no vo svojej podstate ukážková situácia snahy o rovnosť pohlaví nastala počas záverečného dňa summitu NATO v Madride.

30.06.2022 12:03 , aktualizované: 13:14
Juraj Rizman so španielskou kráľovnou Letiziou Foto:
Juraj Rizman so španielskou kráľovnou Letiziou počas návštevy kráľovského paláca La Granja de San Ildefonso.

Keď sa španielska kráľovná Letizia vybrala s manželkami a partnermi lídrov členských štátov Severoatlantickej aliancie za naplánovaným programom, Slovensko zastupoval muž!

Manželka španielskeho kráľa Felipeho VI., ktorá je spoluhostiteľkou význameného podujatia, pozvala ešte v stredu popoludní polovičky premiérov a prezidentov do záhrad kráľovského paláca La Granja de San Ildefonso v Segovii – nachádzajúcom sa zhruba sto kilometrov od Madridu. Po boku pôvabnej Letizie kráčala napríklad prvá dáma USA Jill Bidenová či manželka španielskeho premiéra Pedra Sanchéza – Begoňa Gomézová a mnohé ďalšie známe, ale aj menej známe partnerky lídrov medzinárodného politického spoločenstva. Brigitte Macronová, manželka francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona sa síce nezúčastnila na výlete do paláca v Segovii, absolvovala však s kráľovnou Letiziou a ďalšími dámami predchádzajúcu časť programu ešte v Madride.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (druhá...
Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová a jej...
+7Oficiálne pózovanie manželiek, manželov a...

Nebola to však výlučne dámska jazda. Zástupu žien totiž v letnom paláci robili spoločnosť aj dvaja páni. Jedným z nich bol Juraj Rizman, partner slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorý stojí po jej boku dva roky. Dvojica oficiálne potvrdila svoj vzťah v lete 2020.

Zuzana Čaputová Čítajte viac Čaputová hrala v Madride vysokú hru štýlu! V prvom rade stála ako jediná žena okrem kráľovnej

Juraj Rizman nebol jediným mužom v zostave – druhým z nich bol belgický architekt Gauthier Destenay, ktorý je od roku 2015 manželom luxemburského premiéra Xaviera Bettela. Pri spoločnom pózovaní pri jednej z dobových fontán v záhrade paláca tak hlavy oboch pánov mierne vytŕčali nad početnou skupinou dám. Hoci na summite NATO sa ako predstaviteľky jednotlivých krajín zúčastnili aj ďalšie ženy – medzi nimi napríklad estónska premiérka Kaja Kallas či dánska premiérka Mette Frederiksen, ich manželia sa na oficiálnych aktivitách programu, ktorý pripravila španielska strana, nezúčastnili.

zväčšiť Oficiálne pózovanie manželiek, manželov a... Foto: PPE / ddp USA / Profimedia
703854461 Oficiálne pózovanie manželiek, manželov a partneriek a partnerov lídrov členských štátov NATO v priestoroch La Granja de San Ildefonso v Segovii. Juraj Rizman, partner slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej na snímke tretí zľava.

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v minulosti tvorila pár s hudobníkom a fotografom Petrom Konečným, ten po jej boku stál aj počas kampane pred prezidentskými voľbami. Jej exmanželom je Ivan Čaputa, s ktorým má dve dcéry, Leu a Emmu.

Video
VIDEO: Prezidentka Zuzana Čaputová pred summitom NATO: Musíme reagovať na ruskú agresiu
Video
VIDEO: IDE O NÁS – Poznámky na Emmu Čaputovú ukázali aj krutosť za fotkami usmiatych mamičiek či dôchodcov

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #NATO #partner #madrid #kráľovná Letizia #Zuzana Čaputová #Juraj Rizman

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...