Moderátorka FOX News tvrdila v relácii, že v Keni tehotné nemôžu voliť! Odvolaj to, zúria Keňanky

V Keni vyvolalo rozhorčenie moderátorky americkej televízie Fox News, podľa ktorého tehotné Keňanky nemajú právo voliť. V Keni sa budú začiatkom augusta konať prezidentské aj parlamentné voľby.

08.07.2022 11:11
Katy Perry Foto:
Celú kauzu spustil tweet speváčky Katy Perryovej.
debata (1)

Moderátorka Emily Compagno tento týždeň v programe Gutfeld! kritizovala speváčku Katy Perryovú za jej názor na zrušenie ústavného práva na potraty. V jednom tweete k tomu totiž umelkyňa napísala, že „ženy v USA majú menej práv ako prskavka“.

„A čo Keňa, kde tehotné ženy nemôžu vychádzať von a nemajú absolútne žiadne volebné právo?“ povedala na to Compagno. Tento výňatok z programu začal kolovať na sociálnych sieťach v Keni a na twitteri sa stal najdiskutovanej­šou témou.

Supreme Court Abortion New York Čítajte viac Koniec interrupcií. Je Amerika krajinou pre ženy?

„Je to nepresná a mylná informácia a mala by byť opravená,“ uviedla politická komentátorka Pauline Njoroge. Kenská poslankyňa Esther Passaris, ktorá sa venuje ženským právam, poprela obe tvrdenia Compagnovej. „Tehotné ženy dostávajú v radoch (pri volebných miestnostiach) prednosť a rodia zadarmo. Odvolajte svoje tvrdenie,“ odkázala do USA.

Voľby sa v Keni budú konať 9. augusta. Zaregistrovať sa do nich môže každý dospelý občan a hlasovať môže vo všetkých typoch volieb. Roku 2017 sa v spravodajstve agentúry AFP objavila správa, že jedna žena začala pri vtedajších voľbách rodiť, keď čakala v rade. Do volebnej miestnosti sa po pôrode vrátila, aby odovzdala lístok.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Katy Perry #Twitter #keňa #moderátorka #volebné právo

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...