Čo počúva a číta Obama? Exprezident zverejnil zoznam, meno tejto dámy sotva prekvapí!

Exprezident USA Barack Obama zverejnil každoročne očakávaný zoznam skladieb, ktoré počas leta rád počúva, a mená autorov diel odporúčaných na letné čítanie.

27.07.2022 07:56
Barack Obama, netflix Foto:
Barack Obama na zábere z prírodopisnej série na Netflixe.
debata

Ako v stredu informovala agentúra DPA, Obamov playlist pre leto roku 2022 pozostáva zo 44 položiek a vyznačuje sa eklektickým výberom: je tu hudba všetkých štýlov: rap (Lil Yachty, Drake či Kendrick Lamar), pop (Beyoncé, Harry Styles, Wyclef) i klasika (Aretha Franklin, Nina Simone, Bruce Springsteen, Miles Davis).

Pri zdieľaní svojho zoznamu skladieb Barack Obama na sociálnych sieťach napísal, že sa na to každý rok teší, pretože vďaka reakciám publika spoznáva veľa nových umelcov. „Toto je príklad toho, ako nás hudba dokáže skutočne spojiť. Toto je to, čo počúvam toto leto ja. Aké skladby by ste pridali vy?“ vyzval Obama.

V jeho zozname určite neprekvapilo meno speváčky Beyoncé. Tá sa totiž pred pár týždňami ohlásila s novou skladbou a albumom, ktorý by mal vyjsť už tento piatok. Pesnička Break my soul sa stala v Amerike obrovským hitom a do jej rytmov sa vlnia zástupcovia mnohých generácií. Obama a jeho manželka Michelle sa navyše s Beyoncé a jej maželom Jay-Z priatelia aj v súkromí.

Čo sa kníh týka, medzi knihy tohto leta bývalej americkej hlavy štátu patria tituly od autorov ako Ezra Klein, Jennifer Eganová, John le Carré či Hanya Yanagihara. Exprezident však pridal napríklad aj odbornejšiu literatúru – dielo od nemecko-amerického politológa Yascha Mounka.

A aké knihy či hudbu by ste odporučili vy? Podeľte sa s nami o vaše tipy v debate pod článkom.

VIDEO: Ukrajinský prezident Zelenskyj hral prezidenta Ukrajiny aj v seriáli

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Beyonce #hudba #Barack Obama #Drake #zoznam #knihy #Kendrick Lamar #Hanya Yanagihara

+ Odložte všetky monitory a nechajte dnes svoje oči do sýtosti oddýchnuť.
Príležitosť na zlepšenie finančnej...

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....