Požiar zachvátil slávne filmové ateliéry v Ríme a zničil kulisy! Za obeť padli aj dekorácie hitu HBO

Slávne filmové ateliéry Cinecittá v Ríme v pondelok popoludní zachvátil požiar, ktorý vytvoril čierny hustý stĺpec dymu viditeľný z množstva miest talianskej metropoly.

02.08.2022 09:46
Jude Law The Young Pope Foto:
Britský herec Jude Law ako fiktívny pápež Pius XIII v seriáli Mladý pápež.
debata

Požiar, ktorého príčina sa vyšetruje, sa už podarilo uhasiť. Informovala o tom agentúra ANSA.

Pri požiari, ktorý vypukol na jednom mieste v rozľahlých ateliéroch, podľa miestnych médií nebol nikto zranený. Plamene ale zničili okrem iného kulisy postavené pre dokument o Florencii z 15. storočia, časť komplexu na nakrúcanie reality show Grande Fratello (talianska verzia programu Big Brother) či dekorácie pre televíznu sériu The New Pope.

Rímske filmové štúdio, ktoré sa rozkladá na niekoľkých štvorcových kilometroch neďaleko historického centra mesta, založil v roku 1937 fašistický premiér Benito Mussolini. V komplexe, prezývanom Hollywood na Tiberi, vzniklo množstvo slávnych filmov. Natáčali tam talianski velikáni Federico Fellini či Vittorio De Sica, ale aj zahraničné celebrity. Vznikli tam výpravné filmy z americkej produkcie ako Ben Hur či Kleopatra, stáli tam kulisy New Yorku 19. storočia pre film Gangy New Yorku Martina Scorseseho či pre veľkofilm Mela Gibsona Umučenie Krista.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Rím #Mladý pápež

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...