OBRAZOM: Vnúčatá Alžbety II. držali stráž pri jej rakve, princ Harry v uniforme, nechýbal ani 14-ročný vikomt

Osem vnúčat britskej kráľovnej Alžbety II. držalo v sobotu večer stráž pri rakve zosnulej panovníčky, vystavenej na verejnú úctu v historickej Westminsterskej sále v Londýne.

18.09.2022 08:52
Britain Royals Foto: ,
Princ William, princ z Walesu (vpravo) a jeho brat princ Harry absolvovali vigíliu vo vojenských uniformách.
debata (3)

Synovia kráľa Karola III. – princovia William a Harry, dcéry princa Andrewa – princezné Beatrice a Eugenie, deti princeznej Anne – Peter Phillips a Zara Tindall a deti princa Edwarda – Lady Louise a James, iba 14-ročný vikomt Severn stáli ticho okolo katafalku, na ktorom je rakva uložená.

karol Čítajte viac Deti zosnulej kráľovnej Alžbety II. držali stráž pri jej rakve

Obrad sledovali aj ľudia, ktorí prišli vzdať poslednú úctu zosnulej kráľovnej. Na podobnej ceremónii, známej ako vigília princov, sa v piatok večer zišli pri rakve svojej matky štyri deti Alžbety II. kráľ Karol III. so svojimi troma súrodencami.

Princ Harry absolvoval vigíliu vo vojenskej...
Princ Harry na vigílii na pamiatku kráľovnej...
+12Lady Louise Windsor a princezná Eugenie...

Podobne ako v piatok, tak aj v sobotu poukázali médiá na fakt, že princ Harry (v sobotu) a princ Andrew (v piatok) mali na sebe počas stráže na pamiatku kráľovnej vojenskú uniformu. Počas stredajšieho sprievodu za rakvou, ktorú prevážali z Buckinghamského paláca do Westministerskej sály, bola práve táto dvojica v civilnom formálnom odeve.

zväčšiť Vnúčatá kráľovnej Alžbety II. - zľava: princ... Foto: SITA/AP, Jessica Taylor
rinc William, princ Harry, princezná Eugenie, princezná Beatrice a Lady Louise Windsor a vikomt James Severn Vnúčatá kráľovnej Alžbety II. - zľava: princ William, princ Harry, princezná Eugenie, princezná Beatrice a Lady Louise Windsor a vikomt James Severn prichádzajú na vigíliu na pamiatku ich starej mamy - britskej panovníčky.

Odborníci na kráľovskú rodinu tvrdia, že tak chcel kráľ Karol III. zdôrazniť vnímanie ich postavenia a funkcie v rodine. Princ Andrew je totiž posledný rok v centre škandálu so sexuálnym obťažovaním, pre ktorý prišiel aj o možnosť oslovovania „jeho kráľovská výsosť“. Princ Harry sa zase odsťahoval do Ameriky a vzdal kráľovských povinností. Kráľovskej rodine vraj nerobí radosť ani fakt, že jeho manželka Meghan, ale aj on sám často komentujú veci zo súkromia rodiny.

Princ William a princezná Kate, princ a princezná z Walesu Čítajte viac Aj v časoch smútenia je princezná Kate zárukou elegancie. Stretla sa s vojakmi, toto si obliekla na ich počesť!

Práve vigília na pamiatku kráľovnej Alžbety sa však stala momentom, keď obaja mohli ukázať svoje vojenské hodnosti, ktoré dosiahli počas služby v armáde.

Po stráži trvajúcej asi 15 minút začali do sály znova začali prúdiť ľudia, ktorí čakajú v dlhom rade celé hodiny, kým sa dostanú k panovníčkinej rak­ve.

Dvere Westminsterskej sály, najstaršej časti sídla britského parlamentu, zatvoria v pondelok ráno pred štátnym pohrebom kráľovnej, ktorý sa začne vo Westminsterskom opátstve o 11.00 h miestneho času (12.00 h SELČ).

Princ William a jeho manželka Kate, princezná z...
Vojvodkyňa Meghan sa ukláňa pred truhlou s...
+24Princ Harry (vľavo) a jeho manželka Meghan,...

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #princ Harry #úmrtie #kráľovná Alžbeta II. #princezná Beatrice #Zara Tindall #princezná Eugenie #vigília

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...