Nápis nad Hollywoodom čaká omladzovacia kúra! Niet divu, ťahá mu na stovku

Omladzovaciu kúru podstúpila v Hollywoode nejedna hviezda strieborného plátna. Rovnaký zákrok teraz čaká aj ikonický nápis nad touto štvrťou mesta Los Angeles, ktorý je synonymom amerického filmového priemyslu.

19.09.2022 00:00
Hollywood Foto:
Legendárny nápis Hollywood na jednom z kopcov v okolí Los Angeles.
debata

Nový náter dostane deväť obrích bielych písmen, ktoré tvoria meno Hollywood, v najbližších niekoľkých týždňoch. V nadchádzajúcom roku totiž oslávi sté výročie svojho postavenia, informoval web Los Angeles Times.

Slávny nápis z obrích písmen – vtedy ešte v podobe Hollywoodland – postavili na svahu kopca Mount Lee v roku 1923. Aby sa na svoje sté narodeniny skvel v plnej kráse, začnú ho maliari v pondelok najprv čistiť vysokotlakovými čističmi. Potom písmená vysoké 14 metrov natrú podkladovou a následne opäť bielou farbou. Potrebných bude podľa prepočtu zhruba 1500 litrov farby. Renovačné práce by mali desiatim natieračom zabrať zhruba osem týždňov.

„Robíme to približne každých desať rokov. To je zhruba životný cyklus farby,“ povedal Jeff Zarrinnam, predseda organizácie Hollywood Sign Trust, ktorá sa o obrovský nápis stará. Pripomenul, že teraz sa bude natierať krátko pred stým výročím postavenia nápisu. „Chceme, aby bol v perfektnom stave,“ dodal.

Písmená nechal na kopci Mount Lee postaviť v roku 1923 obchodník Harry Chandler a to pôvodne v podobe Hollywoodland. Slúžila ako reklama realitnej kancelárie na stavebné parcely. Posledné štyri písmená boli odstránené v roku 1949.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #nápis #renovácia

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...