Bolo to najdlhšie zo všetkých zbohom! Britské médiá hodnotia pohreb Alžbety II.

Titulné strany všetkých britských popredných novín sú v utorok, deň po pohrebe Alžbety II., v kráľovských farbách - červenej, žltej a modrej.

20.09.2022 13:40
Británia Kráľovná Alžbeta II. Pohreb Štátny Foto: ,
Na snímke smútočný sprievod po skončení štátneho pohrebu zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. v Londýne v pondelok 19. septembra 2022.
debata

„…kým sa znova nestretneme,“ hovorí text na titulke Daily Mirror, ktorý sa tiesni v rohu vytlačenej fotografie rakvy Alžbety II.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Mirror (@dailymirror)

„Bolo to najdlhšie zo všetkých zbohom. Historický deň poznačený slzami, pochodujúcimi kapelami, nestarnúcimi obradmi a prívalom emócií,“ komentuje denník The Times kráľovnin pondelkový štátny pohreb s tromi bohoslužbami.

Britain Royals Čítajte viac Princ a princezná z Walesu: Týmto záberom a slovami dali posledné zbohom Alžbete II. na Instagrame

Rovnako ako ďalšie britské tituly sa ani Times neuchyľuje ku kritike či polemike o budúcnosti monarchie, ale skôr s rešpektom a vrelosťou rekapitulujú dianie.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Sun (@thesun)

Bulvárny The Sun, ktorý pre svoju titulnú stranu zvolil fotografiu vojenského smútočného sprievodu s tisíckami divákov, sa zameriava na mimoriadny záujem verejnosti, ktorý pohreb vyvolal: „Milióny smútiacich vzdali hold bývalej kráľovnej… bohoslužby vo Windsore sa potom zúčastnila len blízka rodina a členovia kráľovninho dvorného personálu.“

Kate, princezná z Walesu sa objavila na pohrebe...
Princezná z Walesu Kate s dcérou - princeznou...
+42Princ Harry a princ William (vpravo) kráčajú do...

„Noc padla, keď ju ukladali po boku vojvodu z Edinburghu v kaplnke svätého Juraja na kráľovskom hrade Windsor,“ vykreslil atmosféru pondelňajšieho večera The Guardian, ktorý okrem iného poukazuje na kontrast medzi oficiálnou rozlúčkou vo Westminsterskom opátstve na jednej strane a „gotickým skvostom“ a pokojným obradom vo Windsore, teda mieste, ktorý Alžbeta II. nazývala domovom, na druhej strane.

Najdlhšie čakajúci a najtvrdšie pracujúci! Aká bola cesta Karola III. k trónu?
Pozrite si vo videu s názvom: Kráľ Karol III. – Najdlhšie čakajúci následník trónu v dejinách.

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

debata chyba

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...