Kvety na počesť kráľovnej Alžbety II. dostanú druhý život! Kompost a potom nové záhony

Záplava kvetov položená v parkoch a záhradách v Londýne na počesť zosnulej kráľovnej Alžbety II. bude kompostovaná a znovu použitá na pestovanie nových záhonov. S odvolaním sa na správu londýnskych parkov o tom informovala agentúra AFP.

21.09.2022 07:24
APTOPIX Britain Royals Foto: ,
Ilustračný záber: Ľudia v Norfolku v blízkosti Sandrigham Estate čakajú na príchod princa a princeznej z Walesu, princa Williama a jeho manželky Kate.
debata (4)

V londýnskych parkoch bolo po smrti panovníčky, ktorá 8. septembra v 96 rokoch zomrela, položené veľké množstvo kytíc a vencov. Kvetinové dary sa začnú zbierať v pondelok, týždeň po štátnom pohrebe panovníčky.

Nové kytice je možné stále ukladať na jednotlivé miesta, ale staré alebo poškodené kvety budú už teraz odstránené. Vyrobený kompost bude použitý na terénne úpravy a výsadbu nových záhonov v parkoch.

Kate, princezná z Walesu sa objavila na pohrebe...
Princezná z Walesu Kate s dcérou - princeznou...
+42Princ Harry a princ William (vpravo) kráčajú do...

„Našou prioritou je v tejto chvíli vysporiadať sa s obrovským množstvom kvetov a pôct, ktoré zostali v kvetinovej záhrade v Green Parku,“ uviedol hovorca Kráľovských parkov, pod ktoré spadajú aj ďalšie známe zelené plochy, ako je Hyde Park a Kensingtonské záhrady.

724174377 Čítajte viac Najdojímavejší záber z Londýna! V tomto momente už 7-ročnú Charlotte nával emócií premohol

„Plyšové zvieratá a ďalšie predmety, ktoré tu zostali, odložíme,“ dodal hovorca s tým, že „úzko spolupracuje s našimi partnermi, aby rozhodli, ako s nimi v nadchádzajúcich mesiacoch diskrétne a citlivo naložíme“.

Video
VIDEO: Čo nepatrí do kompostéra a kam so skysnutou polievkou?
4 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #kvety #kytice #kompost

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...